Sayfalar

Jaws (1991)

Kitap : Jaws
Yazar : Peter Benchley
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 1980
Sayfa Sayısı : 382
Boyutları : 12x19,5cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Jaws
Writer : Peter Benchley
Publisher : Random House
Publish Date : 2005
Page : 320
Dimensions : 8.2 x 5.5 x 1 inches
.
.
Konu:
Amerika’nın Kaliforniya eyaletinin güney sahillerinden olan Amity Beach’de geçmektedir. Ekonomisi tamamen deniz turizmine dayalı olan bu küçük sahil kasabasının belediye başkanı daha fazla turist çekmek maksadıyla sezon arefesinde plajlarının reklamını yaparken genç bir kadının anlaşılmaz bir şekilde bir köpekbalığı tarafından parçalanması turizme darbe vuracağı düşüncesi ile örtbas edilmeğe çalışılır. Bu durumdan en fazla etkilenen ve tedbir alınmasından yana olan kişi kasabanın polis müdürü Brody’dir. Fakat kasabanın ekonomik gelirini düşünmemekle suçlanarak istenmeyen adam olur.
Deniz sezonunun açılış törenleri için yapılan hazırlıklar sona erer ve binlerce Amerikalı bu güzel sahil kasabasının denizinden faydalanmak için Amity Beach’e akın eder. Tören günü belediye başkanı konuşma yapar ve daha sonra insanlar akın akın denize girer. Brody tetikte beklemektedir. Tam o sırada beklediği gerçekleşir. Dev bir köpekbalığı insanlara saldırır ve ortalığı kana bular. İnsanlar çaresizlik ve dehşet içinde sahile koşarlar. İş işten geçmiştir. Kasabanın turizm gelirine engel olacağı düşüncesiyle basit bir köpek balığı saldırısı olarak nitelendirilen ilk olaydan sonra tedbir alınmaması bir çok insanın hayatına mal olmuştur.
Olay duyulunca kasabaya Matt Hooper adında bir deniz biyoloğu ve köpek balığı uzmanı gelir. Brody ve Hooper birlikte bu balığı bulup avlamak için tecrübeli bir köpek balığı avcısı olan Quint’e giderler ve yanlarına gereken malzemeyi alarak tekneyle açılırlar.
.
Film : Jaws (1991)
.
Yönetmen : Steven Spielberg
Senaryo : Peter Benchley
.
Oyuncular : Roy Scheider - Polis Şefi Martin Brody, Robert Shaw – Quint, Richard Dreyfuss - Matt Hooper, Lorraine Gary - Ellen Brody, Murray Hamilton - Belediye Başkanı Larry Vaughn, Carl Gottlieb - Ben Meadows, Jeffrey Kramer - Yardımcısı Leonard 'Lenny', Susan Backlinie - Chrissie' Watkins, Jonathan Filley - Tom Cassidy, Ted Grossman - Koydaki Mağdur, Chris Rebello - Michael Brody, Jay Mello - Sean Brody, Lee Fierro - Bayan Kintner, Jeffrey Voorhees - Alex Kintner, Craig Kingsbury - Ben Gardner
.
Konu :
Amity Adası denizden gelen bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Denizin keyfini çıkarmakta olan insanlara birşeyler saldırmakta ve vahşice öldürülmektedir. Bu durum büyük geliri turizmden olan ada halkını etkiler. Dev bir beyaz köpekbalığı olduğu anlaşılan tehlikeyi uzak tutmak için gösterdikleri büyük çabalar faydası kalınca Şerif Brody,yakın dostları Hooper ve Quinti de alarak köpekbalığı ile savaşa girer.
.



idefix Satış Ortağı










  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder