Sayfalar

Günah Tohumu - Carrie (1976)



Kitap : Göz
Yazar : Stephen King
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 1993
Sayfa Sayısı : 224
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Carrie
Writer : Stephen King
Publisher : Pocket Books
Publish Date : 2002
Page : 272
Dimensions : 6.8 x 4.2 x 0.8 inches
.
.
Konu:
Telekinezi yeteneğine sahip genç bir kız muhafazakar bir aile yapısı içinde yetiştirilmiştir. Yıllarca içine attığı duyguları, çevresindekilerin de etkisiyle patlama noktasına gelir. Doğaüstü yeteneklere sahip bu genç kızı kim ve nasıl durduracaktır.
.

Film : Günah Tohumu - Carrie (1976)
.
Yönetmen : Brian De Palma
Senaryo : Stephen King
.
Oyuncular : Sissy Spacek - Carrie White, Piper Laurie - Margaret White, Amy Irving - Sue Snell, William Katt - Tommy Ross, Betty Buckley - Miss Collins, Nancy Allen - Chris Hargensen, John Travolta - Billy Nolan, P.J. Soles - Norma Watson, Priscilla Pointer - Bayan Eleanor Snell, Sydney Lassick - Bay Fromm, Stefan Gierasch - Bay Henry Morton, Noelle North - Freida Jason, Harry Gold - George Dawson, Doug Cox – Müdür, Michael Talbott - Freddy DeLois, Cindy Daly, Deirdre Berthrong - Rhonda Wilson, Anson Downes - Ernest Peterson, Rory Stevens – Kenny, Edie McClurg - Helen Shyres, Cameron De Palma - Bobby Erbeter, Terry Bolo - Dar Kafalı, Mike Towers – Vance, Glen Vance - Towers
.
Konu :
Carrie White annesiyle birlikte yaşayan, asosyal ve çekingen bir genç kızdır. Yetişkinliğe ayak basmasıyla birlikte, çok kızdığı zaman ortaya çıkan parapsikolojik yetenekleri yavaş yavaş belirmeye başlamıştır. Kendisine karşı gruplaşan bazı okul arkadaşlarının mezuniyet balosu için sinir bozucu bir oyun hazırlamaları üzerine, Carrienin beyin gücü iyice çığrından çıkacaktır. Brian De Palmanın erken dönem başyapıtlarından biri olan Günah Tohumu, korku sinemasının da en önemli yapıtlarından biri. Stephen Kingin romanından uyarlanan film, romanın atmosferini başarılı bir şekilde aktardığı gibi, yönetmenin yenilikçi tavrını da özellikle mezuniyet balosu bölümünde ortaya koyar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder