Sayfalar

Macera Adası – Nim’s Island (2008)



Kitap : Nim’in Adası
Yazar : Wendy Orr
Yayınevi : Tudem Yayınları
Basım Tarihi : 2008
Sayfa Sayısı : 120
Boyutları : 11x19 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Nim’s Island
Writer : Wendy Orr
Publisher : Yearling
Publish Date : 2002
Pages: 128
Dimensions : 7.7 x 6.2 x 0.3 inches
.
.
Konu:

Nim, engin, mavi okyanusun ortasındaki bir adada, babası Jack, Fred isimli bir deniz iguanası, Selkie isimli bir denizanası ve Chica adlı bir kaplumbağa ile birlikte yaşar. Nim yaşadığı bu yeri hiçbir yere değişmez.

Fakat bir gün Jack, yelkenlisiyle birlikte ortadan kaybolduğunda ve felaketler adayı tehdit etmeye başladığında Nim, eskisinden de cesur olmalıdır.
.

Film : Macera Adası – Nim’s Island (2008)
.
Yönetmen : Mark Levin, Jennifer Flackett
Senaryo : Joseph Kwong, Paula Mazur
.
Oyuncular : Abigail Breslin – Nim, Jodie Foster - Alex Rover, Gerard Butler - Jack/Alex Rover, Michael Carman – Kaptan, Mark Brady – Purser, Anthony Simcoe - First Mate, Christopher Baker – Ensign, Peter Callan - Avustralyalı Baba, Russell Butler - Yaşlı Balıkçı, Rhonda Doyle - Edmund'in Annesi, Colin Gibson - Cruise Director, Bryan Probets - Avustralyalı Turist, Andrew Nason - Avustralyalı Turist, Dorothy Thorsen - Blue-Haired Bayan, Penny Everingham - Yaşlı Bayan Turist
.
Konu :
im’in Adasında her an herşey olabilir. Burası hayal gücünün coştuğu, maceraların hüküm sürdüğü egzotik bir adadır. Burada Nim adlı (Abigail Breslin) özgür ruhlu ve enerjik bir genç kız yaşar. Çevresi egzotik hayvan dostlarıyla doludur. İlhamını efsanelerden ve kitaplarından alır. Favori edebiyat kahramanı, dünyanın en büyük maceraperesti olan Alex Rover’dır. Yaşadığı tropik ada tehdit altına girince yardım etmesi için kahramanına başvurur.
Ancak Nim’in bilmediği bir gerçek vardır. Çok sevdiği Rover kitapları serisinin ünlü yazarı Alex(andra) Rover (Jodie Foster) aslında bir kadındır. Üstelik büyük kentteki apartman dairesinde doğadan çok uzakta tek başına yaşamaktadır. Korkak, çekingen ve yüreksiz bir insandır. Nim’den gelen mesaj üzerine dünyanın ücra köşesindeki bu adaya hiç istemeden gitmek zorunda kalır. Heyecanlı bir kişiliği olan Nim artık hayatının en büyük macerasıyla yüz yüzedir. Her ikisi aradığı cesareti Alex Rover karakterinin hayali yiğitliğinden alırken Nim’in Adasını kurtarmak için ihtiyaç duydukları gücü birbirlerinden alacaklardır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder