Sayfalar

Soğukkanlı – In Cold Blood (1967)



Kitap : Soğukkanlılıkla
Yazar : Truman Capote
Yayınevi : Sel Yayıncılık
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 419
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: In Cold Blood
Writer : Truman Capote
Publisher : Penguin Books
Publish Date : 2000
Pages: 352
Dimensions : 7.6 x 5 x 0.9 inches
.
.
Konu:
Soğukkanlılıkla gerçeğin edebiyat ile buluştuğu bir kült roman...

Cezaevinden yeni çıkan iki genç adam, orta sınıf bir Amerikan ailesinin tüm bireylerini bir gece yarısı soğukkanlılıkla öldürürler. 20. Yüzyıl Amerikan edebiyatının önde gelen isimlerinden Truman Capote, Kansas'ta 'nedensiz' işlenmiş en vahşi cinayetler olarak tarihe geçen bu olayın izini sürer. Ailenin yakınlarıyla, soruşturmayı yürüten dedektiflerle ve katillerle görüşür. Uzun bir araştırma döneminden sonra bu cinayetlerin öykülerini edebi bir anlatım ile kaleme alarak kurbanların ve katillerin yaşamlarını en ince ayrıntılarına dek okura sunar.

Kendisini olayın bir parçası olarak gören okur, kitabı bitirdiğinde bu cinayetlerin asıl sorumlusunun kim olduğuna karar vermekte zorlanır.

Capote'nin bu en önemli eseri "roman özellikleri taşımayan romanın" ve çağdaş "gerçek suç" hikayesinin öncü bir örneğidir.

Soğukkanlılıkla'nın okurlardan gördüğü yoğun ilgi üzerine Hollywood bu öyküyü iki kez sinema ekranına taşıdı. (Tanıtım Büteninden)
.
Film : Soğukkanlı – In Cold Blood (1967)
.
Yönetmen : Richard Brooks
Senaryo : Truman Capote, Richard Brooks
.
Oyuncular : Robert Blake - Perry Smith, Scott Wilson - Richard Hickock, John Forsythe - Alvin Dewey, Paul Stewart – Jensen, Gerald S. O'Loughlin - Harold Nye, Jeff Corey - Bay Hickock, John Gallaudet - Roy Church, James Flavin - Clarence Duntz, Charles Mcgraw - Tex Smith, Will Geer – Prosecutor, John McLiam - Herbert Clutter, Brenda Currin - Nancy Clutter, Ruth Storey - Bonnie Clutter, Paul Hough - Kenyon Clutter, Vaughn Taylor, Duke Hobbie - Genç Muhabir, Sheldon Allman - Jim Post, Sammy Thurman - Flo Smith, Raymond Hatton - Elderly Hitchhiker, Sadie Truitt, Myrtle Clare, Ted Eccles - Genç Otostopçu, Al Christy – Şerif, Don Sollars - Luke Sharpe, Harriet Levitt - Bayan Hartman, Rhonda Fultz - Nancy'nin Arkadaşı, Mary Linda Rapelye - Susan Kidwell, John Collins - Yargıç Roland Tate, Pamela Crosley – Sekreter, Nick Dimitri - Las Vegas Polisi, Paul Frees - Radyo Spikeri, Bobby Johnson – Gardiyan, Richard Kelton - Nancy'nin Erkek Arkadaşı, James Lantz – Rohleder, Stan Levitt - Sigortacı Adam, Bowman Upchurch – Andy, Darlene Williams - Otobüsteki Küçük Kız, Odd Williams - Savunma Avukatı
.
Konu :
İki serserinin Kansas'ın zengin ailelerinden birini katledip,  Meksika'ya kaçışlarının hikayesini anlatıyor. Gerçek olayın yaşandığı evde çekilmiş olan film, Clutter ailesi ve onların katilleri (Robert Blake ve Scott Wilson) arasındaki ilişkiyi son derece etkileyici bir biçimde yansıtıyor.

İki kafadarın kurdukları soygun planı yolunda gitmeyince aile fertlerini bir bir öldürürler ve kendilerini çıkılmaz bir yolun tam ortasında bulurlar.. İkisi de eski mahkum olduğu için onlara ulaşmak hem çok kolay hem de arkalarında hiçbir iz bırakmadıkları için çok zor olacak...
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder