Sayfalar

Eragon (2006)



Kitap : Eragon
Yazar : Christopher Paolini
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2004
Sayfa Sayısı : 512
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Eragon
Writer : Christopher Paolini
Publisher : Knopf Books for Young Readers
Publish Date : 2005
Pages: 528
Dimensions : 8.2 x 5.6 x 1.2 inches
.
.
Konu:
Yoksul bir çiftçinin yeğeni olan Eragon, ormanda parlak, mavi bir taş bulur. O an bulduğu taş yüzünden adeta başına talih kuşu konduğuna inanır; çünkü bu sayede ailesinin birçok ihtiyacını karşılayabilecektir. Ama taş çatlayıp içinden bir ejderha yavrusu çıkınca insanlık tarihinden de eski bir mirasla karşı karşıya kaldığını anlar.

Bir gece içinde sıradan yaşamı altüst olan Eragon; kader, büyü ve benzeri görünmez güçlerin egemen olduğu bir dünyanın içine düşer. Artık kendisini bilinmezlerle dolu günler beklemektedir.
Eragon eski bir kılıç ve öyküler anlatan bir halk bilgesinin rehberliğinde, uçmayı öğrenen ejderhasıyla birlikte tehlikeli topraklardan geçip imparatorluğu gaddarca yöneten kralla savaşacaktır.

Beklemediği bir anda sıradan hayatı ansızın değişen Eragon, artık imparatorluğun kaderini değiştirecek güce sahiptir. Ama her şeye rağmen efsanevi Ejderha Süvarileri'nin pelerinini giymeye hak kazanacak mıdır?

Nefes kesen bir macera ve bilinmezlerle dolu yaşam. İşte Eragon karşınızda!
(Tanıtım Yazısı'ndan Alıntı)
.

Film : Eragon (2006)
.
Yönetmen : Stefen Fangmeier
Senaryo : Mark Rosenthal, Lawrence Konner, Peter Buchman, Jesse Wigutow
.
Oyuncular : Edward Speleers – Eragon, Sienna Guillory – Arya, Garrett Hedlund – Murtagh, Djimon Hounsou – Ajihad, Jeremy Irons – Brom, John Malkovich - Kral Galbatorix, Robert Carlyle – Durza, Gary Lewis - Kral Hrothgar, Rachel Weisz – Saphira, Joss Stone – Angela, Alun Armstrong – Garrow, Caroline Chikezie – Nasuada
.
Konu :
"Zamanın kum saati asla durdurulamaz. Yıllar biz onlarla birlikte olalım ya da olmayalım geçip gider. .. fakat hatırlayabiliriz. Yıllarla yitirdiklerimiz anılarımızda kalır. Hissettikleriniz ya da yaşadıklarınız mükemmel olmayabilir fakat yine de hepsi birer hazinedir, ve siz olmadan asla var olmazlar. Şimdi sizlere bir hatıra anlatacağım belki de unutulmuş bir hatıra... belki de aramızda saklanmış ve hiç anlatılmamış...." – Hikayeci Brom

Büyük babanızın babasının bile daha dünyada olmadığı tarihlerde Ejderha Sürücüleri vardı. Korumak ve kollamak onların göreviydi. Yüzyıllarca bu görevi başarıyla yerine getirdiler. Savaşlardaki başarıları benzersizdi...Her biri on kişilik güce sahipti. Bir kılıç ya da zehirle öldürülmedikçe ölümsüzdüler. Onlar sayesinde Alagaesia şehri insanları huzur ve zenginlik içinde yaşıyorlardı.

Hiç bir düşman onları alt edemezdi, fakat birbirlerine karşı dövüşemezlerdi. Ve bir gün bir çocuk doğdu. Galbatorix. On yaşına geldiğinde sahip olduğu güç inanılır gibi değildi. Ejderha Sürücüleri onu yanlarına alıp kendilerinden biri gibi yetiştirdiler. Keskin bir zekaya ve çok güçlü bir bedene sahiptir. Ve kısa sürede diğerleri arasında sivrilir.

İki arkadaşı ile birlikte ormanda gezerken Galbatorix pusuya düşürülür. Arkadaşları öldürülür ve ejderhaları ellerinden alınır. Konsül ona yeni bir ejderha vermeyi reddeder. Galbatorix deliye dönmüştür.. Kendilerine yasak olan gizil güçleri kullanır ve etrafına topladığı bir kaç Ejderha sürücüsü ile diğerlerine büyük bir savaş açar.

Son kanlı çarpışmada Galbatorix büyük üstünlük sağlar. Kendisini Alagesia’nın kralı ilan eder.

Eragon ormanda mavi bir taş bulduğunda şansın bu zavallı fakir çiftçi çocuğa sonunda güldüğüne inanmıştır. Oysaki İmparatorluk kadar eski bir sırrın şahidi olacaktır...

İmparatorluğun kaderi Eragon’un ellerindedir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder