Sayfalar

Schindler’in Listesi – Schindler’s List (1993)



Kitap : Schindler’in Listesi
Yazar : Thomas Keneally
Yayınevi : İnkilap Kitabevi
Basım Tarihi : 1998
Sayfa Sayısı : 424
Boyutları : 13x19 cm
.
Kitap link : http://www.netkitap.com
.
Book: Schindler’s List
Writer : Thomas Keneally
Publisher : Touchstone
Publish Date : 1993
Pages: 400
Dimensions : 7 x 4.4 x 1 inches
.
.
Konu:
Alman bir Katolik olan Oskar Schindler, İsrailliler'in onurlu bir kahramanı olarak Kudüs te gömülüdür. "Rightous People Bulvarı'ndaki bir ağacın üzerinde ismi kazılıdır. SCHINDLER; Musevi sorununa, II. Dünya Savaşı'nda kendisine ait Cracow'daki fabrikasına toplama kamplarından kaçırttığı tutsaklarla cevap vermiş bir Alman sanayicisidir. Soykırımda binlerce Museviyi kurtarıp Çekoslovakya’da güvenli bir cennete göndermeyi başarmıştır. SCHINDLER'in LİSTESİ nde yer alabilecek isim; tutsak bir Musevinin geleceği için en azından bir umut demekti... (Arka Kapak)
.

Film : Schindler’in Listesi – Schindler’s List (1993)
.
Yönetmen : Steven Spielberg
Senaryo : Steven Zaillian
.
Oyuncular : Liam Neeson - Oskar Schindler, Ben Kingsley - Itzhak Stern, Ralph Fiennes - Amon Goeth, Caroline Goodall - Emilie Schindler, Embeth Davidtz - Helen Hirsch
.
Konu :
2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder