Sayfalar

Siyahlı Kadın – The Woman in Black (2012)



Kitap : Siyahlı Kadın
Yazar : Susan Hill
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 144
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Woman in Black: A Ghost Story
Writer : Susan Hill
Publisher : Vintage; Reprint edition
Publish Date : 2012
Pages: 176
Dimensions : 8 x 5.2 x 0.5 inches
.
.
Konu:
Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan, ünlü İngiliz polisiye yazarı Susan Hill'in kitabı Siyahlı Kadın, Arthur Kipps'in genç bir avukatken başına gelenleri anlatıyor.

Noel arifesi gecesiydi. Arthur Kipps ve ailesi, şömine ateşinin başında toplanmış, hayalet hikâyeleri anlatarak eğleniyorlardı. Fakat bu eski geleneği canlandırmak için ısrar eden çocukların, Arthur'un herkesten gizlediği ve unutmaya çalıştığı trajik bir hikâyesi olduğundan haberleri yoktu. "Genç bir avukatken iş için İngiltere'nin ücra bir köşesine gönderilen Arthur Kipps, ıssız bataklıklar ortasındaki karanlık Eel Marsh Evi'nde geçirdiği korkunç günleri şimdiye dek kimseye anlatmadı. Ona kalsa anlatmak bir yana, yaşadıklarını anımsamak bile istemezdi ama zihninin derinliklerine sürgün ettiğini sandığı hikâye artık dile getirilmeyi talep ediyordu. Böylece Arthur, ruhunun kuytu köşelerine gizlenen şeytanları çıkarmak için Eel Marsh Evi'nin, evin yapayalnız ölen sahibi Alice Drablow'un ve onun korkunç sırrının hikâyesini yazmaya başladı.

Siyahlı Kadın, ünlü İngiliz polisiye yazarı Susan Hill'in usta kaleminden Gotik edebiyatın ölümsüzlüğüne şahitlik eden ürpertici, büyüleyici bir hayalet hikâyesi. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Siyahlı Kadın – The Woman in Black (2012)
.
Yönetmen : James Watkins
Senaryo : Jane Goldman, Susan Hill
.
Oyuncular : Daniel Radcliffe - Arthur Kipps, Ciarán Hinds - Mr.Daily, Janet McTeer - Daily'nin Eşi, Roger Allam - Bay Bentley, Shaun Dooley – Balıkçı, David Burke, Alisa Khazanova - Alice Drablow, Sophie Stuckey - Stella Kipps, Liz White - Jennet Humfrye, Victor Mcguire - Gerald Hardy, Mary Stockley - Bayan Fisher
.
Konu :
Genç avukat Arthur Kipps, 3 yaşındaki oğlunu bırakıp, uzak bir mesafedeki Crythin Gifford kasabasına gitmek zorunda kalır. Orada Eel Malikanesi’nin merhum sahibinin hukuki işlemlerini yürütecektir. Bu ürpertici ve garip malikaneye varmasıyla, kasabanın geçmişindeki karanlık sırlarını keşfetmeye başlayacaktır. Siyahlara bürünmüş, esrarengiz bir kadının görüntüsünün belirmesiyle de içinde hissettiği ürperti an be an artacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder