Sayfalar

Doğu(Şark) Ekspresinde Cinayet – Murder On the Orient Express (1974)


Kitap : Doğu Ekspresinde Cinayet
Yazar : Agatha Christie
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2006
Sayfa Sayısı : 171
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Murder On the Orient Express
Writer : Agatha Christie
Publisher : William Morrow Paperbacks
Publish Date : 2011
Pages: 288
Dimensions : 8 x 5.4 x 0.7 inches
.
.
Konu:
Gece yarısından sonra artan şiddetli tipi yüzünden Doğu Ekspresi artık yoluna devam edemeyecek durumdadır. Yılın bu zamanlarında lüks tren tamamen doludur. Ertesi sabah yapılan kontroller sonucu tüm yolcuların sağ salim trende olduğu anlaşılır. Ancak defalarca bıçaklanarak öldürülen Amerikalı yolcunun kompartımanının kapısı içeriden kilitlidir.

Sonunda trende yolculuk etmekte olan Hercule Poirot cinayeti incelemeye başlar. Ancak kimi yolcular cinayetin izlerini yok edebilmek için yaşlı dedektifin dikkatini dağıtmaya çalışırlar. Poirot, kehanet sayılabilecek bir saptamayla cinayeti bir değil iki şekilde çözümlemeyi başarır. (Tanıtım Yazısından)
.

Film : Doğu(Şark) Ekspresinde Cinayet – Murder On the Orient Express (1974)
.
Yönetmen : Sidney Lumet
Senaryo : Agatha Christie, Paul Dehn
.
Oyuncular : Albert Finney  - Hercule Poirot, Lauren Bacall   - Bayan Harriet, Belinda Hubbard, Martin Balsam – Bianchi, Ingrid Bergman – Greta, Jacqueline Bisset - Kontes Andrenyi, Jean-Pierre Cassel – Pierre, Sean Connery – Arbuthnot, John Gielgud - Bay Beddoes, Wendy Hiller - Princess Natalia Dragomiroff, Anthony Perkins - Hector Willard MacQueen, Vanessa Redgrave - Mary Debenham, Rachel Roberts - Hildegarde Schmidt, Richard Widmark – Ratchett, Michael York - Kont Andreny, Colin Blakely - Bay Cyrus Hardman
.
Konu :
İstanbul'da boğaz manzarası ile başlar film. İstanbul'dan hareket edecek Doğu Ekspresine binmek üzere çeşitli avrupalı yolcular İstanbul sokaklarında telaş içerisindedirler. Tren müdürünün dediğine göre sanki bütün dünya trene binmek için o günü seçmişlerdir, çünkü trene son anda binmek isteyen dünyaca ünlü özel dedektif Poirot'a zorlukla yer bulunur. Ve tren İstanbul'dan son durağı Londra'ya doğru hareket eder, fakat bu yolculuk biraz gergin ve beklenenden uzun sürecektir. Çünkü bir gece yolculardan biri öldürülür ve yoğun kar fırtınası nedeniyle tren yolda kalır. Yardım ekibi yolu açana kadar dedektif Poirot bu gizemli cinayeti çözmelidir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder