Sayfalar

Umut Işığım – Silver Linings Playbook (2012)



Kitap : Umut Işığım
Yazar : Matthew Quick
Yayınevi : Feniks Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 344
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Silver Linings Playbook
Writer : Matthew Quick
Publisher : Sarah Crichton Books
Publish Date : 2012
Pages: 304
Dimensions : 8.2 x 5.5 x 0.9 inches
.
.
Konu:
Pat Peoples ile tanışın. Pat'in iyimserliğe dair bir teorisi var: Hayatının, yapımcılığını Tanrının üstlendiği bir film olduğuna inanıyor. Ve mutlu sona ulaşması için Tanrı ona fiziksel olarak formda olmasını, duygusal açıdansa kitap okumasını emrediyor; bunun karşılığında ayrıldığı karısı Nikki'nin ona geri dönmesini sağlayacak. (Pat'in uzun yıllar bir akıl hastanesinde yattığını söylersek umarız şaşırmazsınız.)

Umut Işığım, bir adamın hafızasını yeniden kazanmaya çalışırken karısının ihanetiyle yüzleşmek zorunda kalmasına dair gürültücü ve keskin hikâyesini anlatıyor. Matthew Quick bizi Pat'in zihninde dolaştırıyor, hünerli kalemiyle bize onun sevimli olduğu kadar çarpık bakış açısıyla bambaşka bir dünya gösteriyor. Bu dokunaklı ve eğlenceli roman, depresyon ve aşka çok farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Umut Işığım – Silver Linings Playbook (2012)
.
Yönetmen : David O. Russell
Senaryo : David O. Russell
.
Oyuncular : Anupam Kher - Dr. Cliff Patel, John Ortiz – Ronnie, Paul Herman – Randy, Patrick Mcdade, Brea Bee – Nikki, Bradley Cooper - Pat Peoples, Robert De Niro - Patrick Peoples, Jennifer Lawrence – Tiffany, Taylor Schilling, Julia Stiles – Nikki, Chris Tucker – Danny, Shea Whigham, Dash Mihok, Jacki Weaver
.
Konu :
Pat Peoples (Bradley Cooper) her zaman bardağın dolu tarafına bakan, “Her şeyde bir hayır vardır,” sözüne inanan bir adamdır. Karısı kendisini başka bir adam için terk ettikten sonra akıl hastanesinde kalan Pat, karısını geri kazanmaya ve hayatını yeniden düzene sokmaya kararlıdır. Moralinin bozulmasına asla izin vermemeye çalışan Pat anne babasının yanına taşınır ve kendisini karısının istediği türden bir adam olmaya çalışmaya adar. Ancak bu zor bir mücadeledir. Taa ki hayatı istediği gibi gitmeyen güzel bir genç kadın olan Tiffany (Jennifer Lawrence) ile tanışana kadar.Çift birlikte hayatlarını yönlendirmeye ve kendi kişiliklerine sadık kalmaya çalışacak, bu sure içerisinde benzersiz bir dostluğa, hatta aşka bir adım uzaklıkta olacaklardır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder