Sayfalar

Monte Cristo Kontu – The Count of Monte Cristo (2002)



Kitap : Monte Cristo Kontu
Yazar : Alexandre Dumas
Yayınevi : Yeryüzü Yayınevi
Basım Tarihi : 2003
Sayfa Sayısı : 120
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Count of Monte Cristo
Writer : Alexandre Dumas
Publisher : Simon & Brown
Publish Date : 2012
Pages: 1116
Dimensions : 6 x 2.2 x 9 inches
.
.
Konu:
Rahip Faria, Monte Cristo Adasını hiç görmemesine rağmen, hayalinde bütün incelikleriyle düşünebiliyordu. Dantes ise adanın önünde sık sık geçmiş ve bir keresinde adaya çıkmıştı.

Monte Cristo Adası, Korsika ve Elbe Adaları arasında; çıplak, kayalık, terkedilmiş bir ada idi. Dantes adanın kabataslak bir planını çizdi. Bu planı Rahip Faria'ya gösterdi. Definenin nerede olduğunu işaretlediler. Vasiyetnameyi ezberleyerek hemen yırttılar. Bir gece Edmond, Faria'nın hücresine gittiğinde ağır bir kriz daha geçirdiğini gördü. Rahip artık gidiciydi. Dantes'e bakarak mırıldandı:

"Elveda dostum. Monte Cristo'yu unutma."

Son bir gayretle söylediği bu sözlerin ardından gözleri kapandı. Rahip Faria ölmüştü...(Arka Kapak)
.

Film : Monte Cristo Kontu – The Count of Monte Cristo (2002)
.
Yönetmen : Kevin Reynolds
Senaryo : Jay Wolpert, Alexandre Dumas père
.
Oyuncular : Jim Caviezel - Edmond Dantes, Guy Pearce - Fernand Mondego, Richard Harris - Abbé Faria, James Frain - J.F. Villefort, Dagmara Dominczyk - Mercedès Iguanada, Michael Wincott - Armand Dorleac, Luis Guzmán – Jacopo, Christopher Adamson – Maurice, Henry Cavill - Albert Mondego
.
Konu :
Edmond Dantes dürüst ve çalışkan bir denizcidir. Barış dolu bir hayat yaşamaktadır ve tüm planlarını güzel Mercedes'le evlenmek üzere kurmuştur. Fakat Mercedes'le ilgili hayaller kuran bir kişi daha vardır, Edmond'un en yakın arkadaşı Fernand. Fernand amacına ulaşmak için en yakın arkadaşına bir oyun oynar ve onun hapse düşmesini sağlar. Edmond'un gittiği hapishane ise ülkenin en zorlu hapishanelerinden biri olan Chateau D'If'tir. Edmond bir anda kendini kaçışın imkansız olduğu bu ada hapishanesinde bir kabusun ortasında bulur, ve bu kabusun bitmesi için daha 13 yılı vardır. Artık tek amacı bu yerden kurtulup hayatını mahvedenlerden intikam almaktır. Hapishane arkadaşı Farria'yla  imkansız denilen bir kaçışı başarırlar. Fakat Edmond ölmüştür çünkü o artık kendini intikamına adayan efsanevi 'Monte Cristo Kontudur.' Hayattaki tek amacına ulaşmak için acımasız ve kurnaz planlar yaparak kendisini Fransız soyluları arasına kabul ettirir ve hedefine adım adım yaklaşır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder