Sayfalar

Bir Yerde (Merhaba Dünya) – Being There (1979)



Kitap : Bir Yerde
Yazar : Jerzy Kosinski
Yayınevi : E Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 120
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Being There
Writer : Jerzy Kosinski
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1999
Pages: 141
Dimensions : 5.5 x 0.5 x 8.2 inches
.
.
Konu:
Bu, Chauncey Gardiner'in, nam-ı diğer Chance'ın öyküsüdür. Chance aynı zamanda Başkanlık Politika Danışmanı ve medya ilahı da olan Wall Street’li bir işadamının tahtının varisi olarak çıkıveren bilmece gibi seçkin bir adamdır. Gerçekte "niteliksiz bir adam" olan Chance'ın sokaktaki adımı ilgilendiren konulara ilişkin görşüleri sarsıcıdır. Ancak her ne kadar, herkes ondan alıntı yapsa da, hiç kimse gerçekten ne dediğini anlamamaktadır. Ve de geçmişindeki boşlukları doldurmak olanaksız gibidir. Bir Yerde, Amerikan medya kültürüne dair bir taşlamadır. (Arka Kapak)
.

Film : Bir Yerde (Merhaba Dünya) – Being There (1979)
.
Yönetmen : Hal Ashby
Senaryo : Jerzy Kosinski
.
Oyuncular : Peter Sellers – Chance, Shirley Maclaine - Eve Rand, Melvyn Douglas - Benjamin Turnbull Rand, Jack Warden – Başkan, Richard A. Dysart - Dr. Robert Allenby, Richard Basehart - Vladimir Skrapinov, Ruth Attaway – Louise, David Clennon - Thomas Franklin, Denise DuBarry - Johanna Franklin
.
Konu :
Chance, kendisini bildi bileli yanında yaşadığı yaşlı adamın evinde bahçıvanlık yaparak büyümüş ve hayatında bir kez olsun sokağa çıkmamıştır. Bütün hayatı bahçede bakımını yapıp büyüttüğü çiçeklerden ve televizyondan ibaret olan Chance, yaşlı adam bir gün ölünce ortada kalır. Çünkü ev artık satılacaktır. Kendi varlığının haricinde yaşadığına dair hiç bir kanıt olmayan Chance, avukatlara yıllardır yaşlı adamın yanında kaldığını kabul ettiremez. Nüfus kağıdı bile yoktur. Kendini birden sokaklarda bulunca yıllardır görüp bilmediği hayatın rutinleri ile tanışır. İlk defa sokaklarda yürür, arabaya biner. Ve birden şansı hiç tahmine etmediği bir yerde dönüverir. (Yazan:Sylvester Stallone)
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder