Sayfalar

Doktor Jivago – Doctor Zhivago (1965)



Kitap : Doktor Jivago
Yazar : Boris Leonidowitsch Pasternak
Yayınevi : Cem Yayınevi
Basım Tarihi : 1999
Sayfa Sayısı : 453
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Doctor Zhivago
Writer : Boris Pasternak
Publisher : Pantheon
Publish Date : 1997
Pages: 592
Dimensions : 8.1 x 5.1 x 1 inches
.
.
Konu:
Rusya'da 1917 Ekim Devrimi ve hemen sonrasında patlak veren Rus İç Savaşı (1917-1922) sırasında geçen roman, adını kahramanı şair doktor Yuri Jivago'dan almıştır. Arka planında bu siyasi çalkantıların bütün detaylarıyla anlatıldığı bu destansı romanın ön planında da iki kadın arasında kalıp sadakat ve ihtiras arasında bocalayan, hayatının kontrolü kendi elinden alınmış ve savaşın parçaladığı yokluklarla dolu bir ülkede oradan oraya sürüklenen aynı zamanda şair bir tıp doktorunun dramı anlatılır. (wikipedia)
.

Film : Doktor Jivago – Doctor Zhivago (1965)
.
Yönetmen : David Lean
Senaryo : Robert Bolt
.
Oyuncular : Omar Sharif - Dr. Yuri Jivago, Julie Christie - Lara Antipova, Geraldine Chaplin - Tonya Gromeko, Rod Steiger - Viktor Komarovsky, Alec Guinness - Gen. Yevgraf Jivago, Tom Courtenay – Pasha, Siobhan Mckenna – Anna, Ralph Richardson – Alexander, Rita Tushingham - The Girl, Jeffrey Rockland – Sasha, Tarek Sharif - Yuri at 8 years old, Bernard Kay - The Bolshevik, Klaus Kinski - Kostoyed Amourski, Gérard Tichy – Liberius, Noel Willman – Razin, Geoffrey Keen - Boris Kurt
.
Konu :
1917 Sovyet Devrimi öncesi ve sonrasını yaşayan bir burjuva aydını Dr. Jivago'nun öyküsü. Devrimle birlikte inandığı tüm değerler silinip yerine yeni sistemin gelişi Dr. Yuri Jivago'nun hayatını alt üst eder. Savaşın acımasızlığını yaşayan doktor bir yandan da iki kadın arasında kalır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder