Sayfalar

Sevgi Sözcükleri – Terms Of Endearment (1983)



Kitap : Sevgi Sözcükleri
Yazar : Larry McMurtry
Yayınevi : Altın Kitaplar Yayınevi
Basım Tarihi : 1984
Sayfa Sayısı : 436
Boyutları : 13.5x19.5 cm
.
.
Book: Terms Of Endearment
Writer : Larry McMurtry
Publisher : Simon & schuster
Publish Date : 1999
Pages: 416
Dimensions : 5.3 x 1 x 8.1 inches
.
.
Konu:
Aşırı sahiplenici Aurora, kızını bu ilgiyle boğmaktadır. İnatçı Emma, bu ilgiden kurtulmak için uygun olmayan bir evlilik yapar. Bir taraftan mutsuz evlilik, öte taraftan yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle annesi ile ilişkileri tekrar gözden geçirmeye karar verirler. Kitapta anne kızın bir tür ateşkese varmalarına kadar yıllar boyunca ilişkilerini takip ederiz.
.

Film : Sevgi Sözcükleri – Terms Of Endearment (1983)
.
Yönetmen : James L. Brooks
Senaryo : James L. Brooks, Larry Mcmurtry
.
Oyuncular :
Shirley Maclaine - Aurora Greenway, Debra Winger          - Emma Greenway Horton, Jack Nicholson - Garrett Breedlove, Danny Devito - Vernon Dahlart, Jeff Daniels - Flap Horton, John Lithgow - Sam Burns, Mary Kay Place, Norman Bennett, Troy Bishop, Huckleberry Fox, Lisa Hart Carroll, Megan Morris, Shane Serwin, Tara Yeakey, aJennifer Josey
.
Konu :
James L. Brooks’un 30 yıllık bir döneme yayarak bir anne-kız hikayesi anlattığı filmde, Aurora ve Emma arasındaki ilişkinin iniş çıkışları Shirley MacLaine ve Debra Winger’ın içten performansları sayesinde gerçekçi bir biçimde anlatılıyor.

Zaman zaman komik, zaman zaman hüzünlü hikayede Jack Nicholson da Aura’nın sevgilisi, kadın düşkünü eski bir astronot olan Garrett’ı canlandırıyor. (http://www.filmlerim.com/)
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder