Sayfalar

Gökkuşağı Askerleri – Laskar Pelangi (2008)



Kitap : Gökkuşağı Askerleri
Yazar : Andrea Hirata
Yayınevi : Butik Yayınları
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 258
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Rainbow Troops
Writer : Andrea Hirata
Publisher : Sarah Crichton Books
Publish Date : 2013
Pages: 304
Dimensions : 8.5 x 5.8 x 0.8 inches
.
.
Konu:
İkal, Endonezya'nın Belitung Adası'nda, altıncı sınıftan mezun
olmanın büyük bir başarı olduğu Muhammadiye İlkokulu'nda
öğrencidir. Okulu sürekli olarak kapatılma tehdidi altındadır. Aslında İkal ve Gökkuşağı Askerleri adını verdiği arkadaşları, her açıdan tehdit altındadır: Kötümser, fırsatçı devlet memurları, yerini aldıkları sömürgecilikten pek de farkı olmayan açgözlü kurumlar, gittikçe derinleşen fakirlik ve dağılmakta olan altyapı ve hiç kapanmayan özgüven yaraları.

Ancak sıra dışı iki öğretmen sayesinde hâlâ umutları vardır ve
İkal'in sınıf içindeki ve dışındaki eğitimi mutluluk vericidir. Onun ve arkadaşlarının, kasabanın güçlü kalay madencilerine baş kaldırılarını destekliyoruz. Öğretmeninin almasını söylediği tebeşirleri ona uzatan yarımay tırnaklı elle olan ilk aşkıyla tanışıyoruz. Sınıfın yalın ayaklı matematik dehası olan Lintang'ın zengin firmanın çocuklarını bir akademik yarışmada alt etmesini coşkuyla destekliyoruz. Hepsinden önemlisi, dünyanın en büyük Müslüman topluluğunun insanları ve âdetleriyle yakından tanışıyoruz. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Gökkuşağı Askerleri – Laskar Pelangi (2008)
.
Yönetmen : Riri Rıza
Senaryo : Salman Aristo, Andrea Hirata
.
Oyuncular : Cut Mini Theo - Ms. Muslimah,         Ikranagara - Mr. Harfan, Tora Sudiro, Slamet Rahardjo, Mathias Muchus, Rieke Dyah Pitaloka
.
Konu :
Sumatra’nın doğu kıyısında tarım ve kalay madenciliği ile geçinen Belitung adasının Gantong Köyünde, 10 ilkokul çocuğunun iki öğretmenleri ile birlikte yoksulluğa karşı mücadeleri ve gelecek için geliştirdikleri umutların öyküsü.

Film 1970’lerde Gantong köyündeki Muhammediye ilkokulunun iil gününde okulun açılabilmesi için 10 adet öğrenciye ihtiyaç vardır fakat mevcut durumda bulunan dokuz öğrenci okulun açılması için yeterli değildir. Boşta dolaşan bir çocuğun dahil olmasıyla okul açılır. Film, öğretmenleri Harfan ve Muslime ile 10 çocuğun ilişkileri ve gelişimleri anlatmaktadır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder