Sayfalar

Uzay Oyunları - Ender’s Game (2013)


Kitap : Ender’in Oyunu
Yazar : Orson Scott Card
Yayınevi : Altıkırkbeş Yayınları
Basım Tarihi : 2004
Sayfa Sayısı : 296
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Ender’s Game
Writer : Orson Scott Card
Publisher : CreateSpace
Publish Date : 1994
Pages: 352
Dimensions : 6.7 x 4.2 x 1 inches
.
.
Konu:
On bir yaşındaki bir çocuk, 'Kimse kendi hayatını kontrol edemez; elinden gelenin en iyisi sana iyi insanlar, sevdiğin insanlar tarafından verilen rolleri yerine getirmeyi sevmek,' diyebiliyorsa, onun Dünyayı kurtarması şaşırtıcı olmasa gerek.

Elinizdeki bu kitap bilimkurgu tarihinin en önemli metinlerinden biri olarak kabul edilen Ender Serisi'nin ilk kitabıdır. Bilimkurgu edebiyatının en önemli iki ödülünü, Hugo ve Nebula ödüllerini aynı anda almış ve yayınlandığı günden bu yana çok satanlar listesindeki yerini koruyarak Tüm Zamanların Best Seller'i olarak nitelenmiştir.

Altıkırkbeş Yayın sizi on bir yaşındaki bir çocuğun oyunla ölüm arasında gidip gelen hüzün dolu, sürükleyici ve kırılgan hikâyesine davet ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Uzay Oyunları - Ender’s Game (2013)
.
Yönetmen : Gavin Hood
Senaryo: Gavin Hood , Orson Scott Card
.
Oyuncular : Harrison Ford - Colonel Hyrum Graff, Abigail Breslin - Valentine Wiggin, Ben Kingsley - Mazer Rackham, Asa Butterfield - Ender Wiggin, Hailee Steinfeld – Pedra, Nonso Anozie - Sergeant Dap, Viola Davis - Gwen Anderson, Han Soto, Moises Arias – Bonzo, Aramis Knight – Bean, Edrick Browne, Kyle Russell Clements, Conor Carroll      Bernard, Han Soto, Andrea Powell - Theresa Wiggin, Jimmy 'jax' Pinchak - Peter Wiggin
.
Konu :
Yakın bir gelecekte, düşmanca bir uzaylı ırkı olan Formic’ler Dünya’ya saldırmıştır. Efsanevi Uluslararası Filo Komutanı Mazer Rackham (Ben Kingsley)’ın kahramanlıkları olmasaydı, herşey yok olmuş olabilirdi. Bir sonraki saldırıya karşılık hazırlık yapan muteber Albay Hyrum Graff (Harrison Ford) ve Uluslararası Ordu, geleceğin Mazer’ını bulabilmek için yalnızca en iyi olan genç ve taze beyinleri eğitmektedir.

Ender Wiggin (Asa Butterfield) isimli utangaç fakat bir o kadar da stratejik yetenek sahibi olan çocuk, bu seçkin askerler arasına alınır. Savaş Okulu’na vardıklarında, Ender giderek artan zorlu eğitimleri ve simülasyonları ustalıkla ve hızlıca geçerek diğerlerinden ayrılır ve saygılarını kazanır. Ender kısa zamada Graff tarafından ordunun yeni umudu olarak ilan edilir ve bu da Ko mutanlık Okulu’na yükselmesine sebep olur. Burada bir kez daha Mazer Rackham’ın eğitiminden geçer ve Dünya’nın geleceğini belirleyip, insan ırkını korumak için askerlerini komuta etmeyi ve destansı bir savaşa girer.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder