Sayfalar

Kayıp Kız – Gone Girl (2014)



Kitap : Kayıp Kız
Yazar : Gillian Flynn
Yayınevi : Artemis Yayınları
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 600
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Gone Girl
Writer : Gillian Flynn
Publisher : Crown
Publish Date : 2012
Pages: 432
Dimensions : 9.2 x 6.4 x 1.3 inches
.
.
Konu:
Aşık olduğunuz insanı ne kadar tanıyabilirsiniz?

"Ne düşünüyorsun Amy? Evliliğimiz boyunca dile getirmesem bile, içten içe, sürekli sorduğum soru bu. Sanırım bu tür sorular tüm evliliklerin kaçınılmazı: Ne düşünüyorsun? Neler hissediyorsun? Sen kimsin? Bize ne oldu? Şimdi ne yapacağız?"

Evliliklerinin beşinci yıldönümü sabahında, karısı Amy aniden ortadan kaybolunca, Nick Dunne bu sorularla baş başa kalıyor. Polisin baş şüphelisi Nick. Amy'nin arkadaşları, kadının Nick'ten korktuğunu, bazı şeyleri ondan sır gibi sakladığını söylüyor. Nick'e göre bütün bunlar büyük bir yalan. Polis, Nick'in bilgisayarında tuhaf bilgilere rastlıyor. Dahası, biri, cep telefonundan ısrarla Nick'i arıyor. Asıl soru şu; Nick'in güzel karısına ne oldu? Peki, Amy'nin özenle paketleyip bıraktığı kutuda ne vardı?
Kayıp Kız'da evlilik, tam bir savaş sanatına dönüşüyor.
.

Film : Kayıp Kız – Gone Girl (2014)
.
Yönetmen : David Fincher
Senaryo : Gillian Flynn
.
Oyuncular : Ben Affleck - Nick Dunne, Rosamund Pike - Amy Dunne, Neil Patrick Harris - Desi Collings, Casey Wilson - Noelle Hawthorne, Kim Dickens - Detective Rhonda Boney, Boyd Holbrook – Jeff, Lola Kirke – Greta, Jamie McShane – Donnelly, David Clennon - Rand Elliott, Lisa Banes - Marybeth Elliot, Scoot McNairy – Tommy, Sela Ward - Sharon Scheiber, Missi Pyle - Ellen Abbott, Patrick Fugit - Detective Jim Gilpin, Tyler Perry - Tanner Bolt, Kathleen Rose Perkins - Shawna Kelly
.
Konu :
Hikâyenin merkezindeki çift, eski bir New York’lu yazar olan Nick ve karısı “havalı kız” Amy. Beşinci evlilik yıldönümlerinde Amy kaybolur ve evlilikleri bir gizeme dönüşür. Nick şüphe uyandırıcı davranışları yüzünden bir numaralı şüpheli olur. Amy, ölü ya da diri bulunmak üzere ilham arayışındaki dünyanın gözleri önünde medya çılgınlığının övülen malzemesi haline gelir.

Nick ve Amy’nin bu romantik birlikteliği Amy’nin kaybolması ile simgesel bir Amerikalı suç hikâyesine dönüşür. Amy’ nin yok oluşu gizemli bir aynalı koridor haline gelir. Ortaya çıkan olaylar karışıllık ve şok etkisi yaratarak can alıcı soruları beraberinde getirir: Nick kim? Amy kim? Bu yapay kişiliklerin üzerine kurulmuş toplumda ve evliliklerimizde biz kimiz?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder