Sayfalar

Her Şeyin Teorisi - The Theory of Everything (2014)


Kitap: Sonsuzluğa Yolculuk (Stephen'le Hayatım)
Yazar: Jane Hawking
Yayınevi: Doğan Kitap
Basım Tarihi: 2014
Sayfa Sayısı: 400
Boyutları: 14x23 cm
.
Kitap link: http://www.idefix.com/
.
Book: Travelling to Infinity: My Life with Stephen
Writer: Jane Hawking
Publisher: Alma Books
Publish Date: 2008
Pages: 496
Dimensions: 5.5 x 1.6 x 8.5 inches
.
.
Konu:
Stephen Hawking'i çoğumuz, tüm sinir sistemini felç eden motor-nöron hastalığı ve kozmolojiye yaptığı büyük katkıların yanı sıra akıl almaz çıkışları ve tabuları yıkan açıklamalarıyla tanıyoruz. Ateist olduğunu ilan etmesine rağmen, Papalık Bilimler Akademisi tarafından XI. Pius Altın Madalyası'yla ödüllendirilmesi, dehasının bir kanıtı olarak kabul edilebilir.

Bu sansasyonel ve merak uyandırıcı bilim insanını şimdi içeriden biri, ilk eşi Jane Hawking anlatıyor. Stephen Hawking'in hastalığının ilk aşamasından beri yanında olan ve yirmi beş yıl boyunca tüm zorluklara onunla birlikte göğüs geren Jane Hawking, bizlere bir dâhinin olduğu kadar kırılgan bir adamın da portresini sunuyor. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film: Her Şeyin Teorisi - The Theory of Everything (2014)
.
Yönetmen: James Marsh
Senaryo: Anthony McCarten
.
Oyuncular: Eddie Redmayne - Stephen Hawking, Felicity Jones - Jane Hawking, Tom Prior - Robert Hawking (Age 17),        Sophie Perry - Lucy Hawking (Age 14), Finlay Wright-Stephens - Timothy Hawking (Age 8), Harry Lloyd – Brian, Alice Orr-Ewing - Diana King, David Thewlis - Dennis Sciama, Thomas Morrison – Carter, Michael Marcus – Ellis, Gruffudd Glyn – Rees, Paul Longley - Barman, Rowing Club, Emily Watson - Beryl Wilde, Guy Oliver-Watts - George Wilde, Simon McBurney - Frank Hawking,
.
Konu:
Ünlü fizikçi Stephen Hawking ile eşi Jane arasındaki ilişkiye bakış.

Ünlü fizikçi ve günümüz dehalarından Stephen Hawking'in otobiyografisi olarak bakılabilir filme. Hayatının inişli çıkışlı dönemleri, kendisine musallat olan hastalığı ve en sonunda hastalığının da etkisi ile geçirdiği bir ufak bir üşütmenin zatürreye dönmesi ile konuşma yetisini kaybetmesi, ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen asla pes etmemesi ve bilimin nimetleri ile insanlarla iletişim kurabilmesi, kitaplar yazabilmesi kısaca hakkında merak edilen herşey var filmde. (ozgur_ozer_969)
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder