Sayfalar

Hazine Avcıları – The Monuments Men (2014)


Kitap : Hazine Avcıları
.
Yazar : Robert M. Edsel (Bret Witter ile beraber)
Yayınevi : Aspendos Yayıncılık
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 504
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History
Writer : Robert M. Edsel with Bret Witter
Publisher : Little, Brown and Company
Publish Date : 2013
Pages: 640
Dimensions : 4.2 x 1.5 x 7.5 inches
.
.
Konu: Adolf Hitler Batı dünyasına egemen olmaya hazırlanırken aynı zamanda orduları, düzenli olarak Avrupa'daki değerli sanat hazinelerini arıyor ve topluyorlardı. Führer, koleksiyon yapmayı plandığı sanat eserleriyle birlikte yok edeceği sanat eserlerini de kataloglamaya başlamıştı: küçümsediği "yozlaşmış" eserleri...

Düşman sınırlarının arkasında zamana karşı bir yarış içinde, 'Anıt Askerleri' adı verilen, genellikle silahsız Amerikan ve İngiliz müze yöneticileri, küratörler, sanat tarihçileri ve diğerlerinden oluşan özel bir birlik, binlerce yıllık kültürün yok olmasını önlemek için Avrupa'nın her yerini sıkı bir şekilde arayarak hayatlarını riske attılar.

Çıkartma Günü ve Zafer Günü arasındaki on bir aya odaklanan bu büyüleyici hikâye, altı Anıt Askeri'nin dünyanın en iyi sanat eserlerini Nazilerden kurtarmak üzere çıktıkları imkânsız görevini gözler önüne seriyor. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Hazine Avcıları – The Monuments Men (2014)
.
Yönetmen : George Clooney
Senaryo : George Clooney , Grant Heslov
.
Oyuncular : George Clooney - George Stout, Matt Damon - James Rorimer, Cate Blanchett - Rose Valland, Bill Murray - Richard Campbell, John Goodman - Walter Garfield, Dimitri Leonidas - Sam Epstein, Jean Dujardin - Jean Claude Clermont, Bob Balaban - Preston Savitz, Michael Hofland - Priest (Claude), Hugh Bonneville - Donald Jeffries, Luc Feit - Aachen Vicar, Serge Hazanavicius - Rene Armand, Diarmaid Murtagh - Captain Harpen, Emil von Schönfels - Sniper Boy, Alexandre Desplat – Emile, Udo Kroschwald - Hermann Goering, Miles Jupp - Major Feilding, Sam Hazeldine - Colonel Langton, Aurélia Poirier - Young French Girl, Michael Brandner - Diş Hekimi, Grant Heslov – Doctor, Zahary Baharov – Elya, Holger Handtke - Colonel Wegner, Justus von Dohnanyi - Viktor Stahl,
.
Konu :
Tarihteki en muhteşem hazine avı hikâyelerinden birine dayanan Hazine Avcıları/Monuments Men dramatik öğeler de barındıran aksiyon dozu yüksek bir film. Müze yöneticileri, mimarlar ve sanat tarihçileri gibi alanlardan gelmiş askerlikle hiç alakası olmayan yedi sanat aşığı insanın Nazi hırsızlardan dünyaya mal olmuş sanatsal başyapıtları kurtarma ve asıl sahiplerine iletme hikâyelerini anlatıyor. Bu eserler düşman hattının arkasında bir yerlerde saklanırken, bu insanlar amaçlarına ulaşabilecek mi? 1000 yıllık kültürel birikiminin yok edilmesini durdurabilmek için, Hazine Avcıları zamana karşı bir yarışın içinde olduklarını anlayınca, insanoğlunun ortak mirasını korumak için canlarını tehlikeye atmaktan çekinmeyeceklerdir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder