Sayfalar

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Harry Potter and the Deathly Hallows (2011)


Kitap : Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
Yazar : J.K. Rowling
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2007
Sayfa Sayısı : 700
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Harry Potter and the Deathly Hallows
Writer : J.K. Rowling
Publisher : Arthur A. Levine Books
Publish Date : 2009
Pages: 784
Dimensions : 1.8 x 5.5 x 7.5 inches
.
.
Konu: Harry, karanlık, tehlikeli ve imkansız gibi görünen bir görev üstlendi: Voldemort'un geriye kalan Hortkuluklarını bulmak ve onları yok etmek. Harry hiç bu kadar yalnız hissetmemiş ya da gölgelerle dolu bir gelecekle yüzleşmemişti. Ama Harry görevini tamamlamak için bir şekilde içindeki gücü bulmak zorunda. Kovuk'un sıcaklığını, güvenini ve arkadaşlığını geride bırakıp, korkmadan ya da tereddüt etmeden kendisi için planlanmış olan yolu izlemeli.

Harry Potter serisinin yedinci ve son bölümünde, J.K. Rowling, sabırsızlıkla beklenen pek çok soruyu cevaplamak için muhteşem sır perdesini kaldırıyor. Büyüleyici, zengin olay örgüsü, nefes kesici kıvrım ve dönüşler, kitapları tekrar, tekrar ve tekrar okunacak olan yazarın hikaye anlatıcığında bir kraliçe olduğunu doğruluyor.
.

Film : Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Harry Potter and the Deathly Hallows (2011)
.
Yönetmen : David Yates
Senaryo : J.K. Rowling
.
Oyuncular : Daniel Radcliffe - Harry Potter, Emma Watson - Hermione Granger, Helena Bonham Carter - Bellatrix Lestrange, Gary Oldman - Sirius Black, Warwick Davis – Griphook, Alan Rickman - Severus Snape, Tom Felton - Draco Malfoy, Bonnie Wright - Ginny Weasley, Ralph Fiennes - Lord Voldemort, Rupert Grint - Ron Weasley, Bill Nighy - Rufus Scrimgeour, Michael Gambon - Albus Dumbledore, Jason Isaacs - Lucius Malfoy, Kelly Macdonald - Helena Ravenclaw, Jamie Campbell Bower - Gellert Grindelwald, Maggie Smith - Minerva McGonagall, John Hurt - Bay Ollivander, Ciarán Hinds - Aberforth Dumbledore, Evanna Lynch - Luna Lovegood, David Thewlis - Remus Lupin, Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid, Hebe Beardsall - Ariana Dumbledore, Timothy Spall - Peter Pettigrew, Clémence Poésy - Fleur Delacour, Helen Mccrory - Narcissa Malfoy, Jim Broadbent - Horace Slughorn, Julie Walters - Molly Weasley, Toby Regbo - Genç Dumbledore, Jesse Hart - Erik Slave, Dave Legeno - Fenrir Greyback, Rade Serbedzija – Gregorovitch, Natalia Tena - Nymphadora Tonks, James Phelps - Fred Weasley, Domhnall Gleeson - Bill Weasley, Jessie Cave - Lavender Brown, Ralph Ineson - Amycus Carrow, Oliver Phelps - George Weasley, Geraldine Somerville - Lily Potter, Miriam Margolyes - Pomona Sprout, Michelle Fairley - Bayan Granger, Josh Herdman - Gregory Goyle, Nick Moran – Scabior, Mark Williams - Weasley Amca, Chris Rankin - Percy Weasley, Adrian Rawlins - James Potter, Jon Campling - Ölü Yiyici, Gemma Jones - Madam Pomfrey, Andy Linden - Mundungus Fletcher, Ryan Turner, Christian Coulson - Tom Marvolo Riddle, Freddie Stroma - Cormac McLaggen, Luke Newberry - Teddy Lupin, Ian Hart – Profesör, Tony Kirwood, Scarlett Byrne - Pansy Parkinson, Anna Shaffer - Romilda Vane, Guy Henry - Pius Thicknesse, Isabella Laughland – Leanne, Ryan Butcher – Öğrenci, Devon Murray, Harry Taylor – Koruma, David Bradley - Argus Filch, Matthew Lewis - Neville Longbottom
.
Konu : Destansı finalde, iyi ile kötünün mücadelesi büyücüIük dünyasını büyük bir savaşın içine sokmuştur. Tehdit hiçbir zaman bu kadar büyük olmamıştır ve artık hiçbir yer güvenli değildir. Bu arada, Lord Voldemort ile son karşılaşmasına gittikçe yaklaşan Harry Potter’ın en büyük fedakarlığı yapması gerekecektir.

Herşey burada sona erecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder