Sayfalar

Panama Terzisi – The Tailor of Panama (2001)



Kitap : Panama Terzisi
Yazar : John le Carré
Yayınevi : İnkılap
Basım Tarihi : 1998
Sayfa Sayısı : 480
Boyutları : 13x20 cm
.
Kitap link : http://www.maxkitap.com/
.
Book: The Tailor of Panama
Writer : John le Carré
Publisher : Ballantine Books
Publish Date : 1997
Pages: 416
Dimensions : 4.2 x 1 x 6.8 inches
.
.
Konu: Andrew Osnard, Harry Pendel´in dükkanına gelip de bir elbise yaptırmak için ölçüsünü verene dek tropik Panama´da gayet sıradan bir Cuma öğleden sonrası yaşanıyordu.

Yahudi-İrlandalı Harry Pendel, Kraliyet Terzisi Pendel ve Braitwaite Limitada´nın patronu ve yönetici dehası olup Orta Amerika´nın bütün önemli kişileri onun terzihanesinin kapılarından girmektedir.
Andrew Osnard eski bir Eton´lu casusdur.
İki amaçlı gizli bir görevi vardır.
Panama kanalının 31 Aralık 1999 günü öğle saatinde Panamalılara devrine götüren politik oyunları izlemek ve şimdiye kadar erişmekte başarılı olamadığı büyük bir servete sahip olmak.

Ve Osnard, Pendel hakkında Pendel´in bile bilmediği şeyleri bilir...(Arka Kapak)
.

Film : Panama Terzisi – The Tailor of Panama (2001)
.
Yönetmen : John Boorman
Senaryo: John Le Carré, Andrew Davies, John Boorman
.
Oyuncular : Pierce Brosnan – Andy, Geoffrey Rush – Harry, Jamie Lee Curtis - Louisa Pendel, Leonor Varela – Marta, Brendan Gleeson - Michelangelo Abraxas, Harold Pinter - Benny Amca, Catherine Mccormack - Francesca Deane, Daniel Radcliffe - Mark Pendel, Martin Ferrero – Teddy, David Hayman – Luxmore, Mark Margolis - Rafi Domingo, Dylan Baker - General Dusenbaker, Jonathan Hyde – Cavendish, Ken Jenkins – Morecombe,
.
Konu : Andy Osnard Panama'ya sürgüne gönderilir ama geri dönmeyi kafasına takan Andy orada boş duracak değildir. Panama'da ağzı iyi laf yapan Harry Pendel isminde ünlü bir terziyi tanımaktadır. Aslında eski bir dolandırıcı olan Harry artık Panama'nın en zenginlerinin terziliğini yapmaktadır. Andy ondan bölgedeki en son dedikoduları öğrenmek istediğinde, Harry eski kimliğinin açığa çıkmaması için kendi kafasında uydurduğu hikayeler ve olayları Andy'e anlatmaya başlar. Ama bir süre sonra Harry'nin hikayeleri kontrolden çıkar ve ülkenin kaderini etkileyecek olaylar zincirinin başlamasına neden olur.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder