Sayfalar

Aşkın Büyüsü – Water for Elephants (2011)


Kitap : Filler İçin Su
Yazar : Sara Gruen
Yayınevi : İnkılap Kitabevi
Basım Tarihi : 2009
Sayfa Sayısı : 400
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Water for Elephants
Writer : Sara Gruen
Publisher : Algonquin Books
Publish Date : 2007
Pages: 350
Dimensions : 5.5 x 1 x 8.2 inches
.
.
Konu: Sara Gruen,1930'lu yıllarda Amerika'da yaşanan büyük ekonomik krizin sirklere nasıl yansıdığını, o şatafatlı görünümün ardında neler yaşandığını, kendisine verilen hiçbir komutu anlamadığı sanılan bir file bağlanmanın nasıl bir his olduğunu ve bir erkeğin hayatının sonuna kadar âşık kalacağı bir kadını sevmesini, anılarıyla hayata tutunan yaşlı bir adamın ağzından okurlarına usta bir dille aktarıyor. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Aşkın Büyüsü – Water for Elephants (2011)
.
Yönetmen : Francis Lawrence
Senaryo: Richard LaGravenese
.
Oyuncular : Robert Pattinson - Jacob Jankowski, Reese Witherspoon - Marlena Rosenbluth, Christoph Waltz - August Rosenbluth, James Frain - Rosie'nin Koruması, Hal Holbrook - Yaşlı Jacob Jankowski, Paul Schneider - Charlie O'Brien, Dan Lauria – Şerif, Ken Foree – Earl, Ashley Palmer - Fokstrot Dansçısı, Tim Guinee - Diamond Joe, Tracy Phillips – Nell, Scott Macdonald – Blackie, Richard Brake – Grady, Donna W. Scott – Barbara, Brad Greenquist - Bay Robinson, Jim Norton – Camel, Mark Povinelli – Kinko, Sam Anderson - Mr. Hyde, Tatum Etheridge - Jacob'ın kızı, Calvin Dean - James - Goshen Rube, Adrienne Rusk - Sosyal Kız, Abbie Dunn – Caroline, Jodi Fleisher - Fox Trotter, Jacob Bertrand – Çocuk, John Aylward - Mr. Erwin, Slav Boston – Rube, Sean Galuszka - Sirk Görevlisi, David Dustin Kenyon - Benzini Roustabout, Thor Knai - Benzini Core Roustabout, Alexa Rose - Deposit Rube, Lisa Marie Summerscales – Rube, Katelyn Statton - Sosyal Kadın, Mary Newman – Contortionist, Karynn Moore -Catherine Hale, Lexi Marman - Yüksek Tabakadan Birisi, Sonya Macari – Rube, Murisa Harba - Fox Trotter
.
Konu: 23 yaşındaki veterinerlik öğrencisi Jacob Jankowski, anne-babasının bir trafik kazasında öldüğü haberini almasıyla Cornell Üniversitesi'ndeki eğitimini bir kenara bırakıp bir sirk trenine katılır. Burada sirkin yıldızı Marlena ile tanışır ve ona âşık olur. Burada güzellikle tanışan ikili, sirkin asi ama bir o kadar da özel fili Rosie’ye olan sevgileriyle de birleşirler. Her türlü zorluğa ve Marlena’nın karizmatik olduğu kadar tehlikeli de olan kocası August’a rağmen aşklarını yaşamaya uğraşırlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder