Sayfalar

44.Çocuk – Child 44 (2015)


Kitap : 44.Çocuk
Yazar : Tom Rob Smith
Yayınevi : Doğan Kitap
Basım Tarihi : 2008
Sayfa Sayısı : 372
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Child 44
Writer : Tom Rob Smith
Publisher : Simon & Schuster Ltd
Publish Date : 2011
Pages: 484
Dimensions : 19.3 x 13 x 3.3 cm
.
.
Konu: Yıl 1953...
Stalin Rusyası...
Vahşice öldürülen çocuklar...
Ve devletin kabullenmediği cinayetler...
Şüphe, iftira, sürgün ve devlete ihanetin kaçınılmaz sonu, ölüm... Sistemi koruyan kurumlar cesur ve düzene inanan memurlarıyla ayakta durmaktadır. Leo Demidov da bunlardan biridir. Leo, savaş kahramanıdır ve güzel eşiyle Moskova'da rahat ve ayrıcalıklı bir hayat sürmektedir. Tek amacı ülkesine hizmet etmektir.
Aniden birbirinin peşi sıra çocuk cesetleri bulunmaya başlanır. Kurbanların mideleri çıkarılmış, ayakları iple bağlanmış ve ağızlarına toprak doldurulmuştur. Herkes aksini söylese de bunun bir tesadüf olmadığı ortadadır. Leo bir iftiraya kurban gider ve uzakta bir kasabaya sürülür. Bütün hayatı altüst olur. Kendini temize çıkarmak ve ailesini kurtarmak için katili bulmaktan başka çaresi kalmaz. Leo, devlet ajanları ve katil arasında amansız bir kovalamaca başlar. Ölüm ve yaşam arası bu yarışta hızlı olan kazanacaktır. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : 44.Çocuk – Child 44 (2015)
.
Yönetmen : Daniel Espinosa
Senaryo : Richard Price, Tom Rob Smith
.
Oyuncular : Xavier Atkins - Young Leo Demidov, Mark Lewis Jones – Tortoise, Tom Hardy - Leo Demidov, Joel Kinnaman – Vasili, Fares Fares - Alexei Andreyev, Karel Dobrey – Photographer, Karel Dobrý – Photographer, Noomi Rapace - Raisa Demidov, Agnieszka Grochowska - Nina Andreyeva, Petr Vanek – Fyodor, Jana Stryková – Mara,         Jason Clarke - Anatoly Tarasovich Brodsky, Ursina Lardi - Zina Gubinova, Michael Nardone - Semyon Okun, Jemma O'Brien - Elena Okun, Lottie Steer - Tamara Okun, Barbora Lukesová - Semyon Okun's Wife, Zdenek Barinka - Jora Aleksevic Andreyev, Paddy Considine - Vladimir Malevich, Finbar Lynch - Doctor Boris Zarubin, Ned Dennehy – Coroner, Vincent Cassel - Major Kuzmin, Hana Frejková - Alexei's Mother, Róbert Laurinec - Forager (Jora), Michal Gulyás - MBG Agent / Driver, Nikolaj Lie Kaas - Ivan Sukov, Petra Lustigová – Zoya, Lorraine Ashbourne – Anna, Kristýna Leichtová - Domestic Arts Teacher, Josef Altin – Alexander, Gary Oldman - General Mikhail Nesterov, Pedja Bjelac – Basurov, Markéta Tanner - Volsk School Director, Larissa Anasova, Samuel Buttery – Varlam, Ondrej Maly - The Collector, Yury Abelman, Sam Spruell - Doctor Tyapkin, Ivan G'Vera – Budenny, Anssi Lindström - Alexander Pickup, Fedja Stukan - Driver at Crime Scene, Tomás Valík - Driver, Picks Up Raisa – Volsk, Zoran Kovacevic - Bald Man, Picks Up Raisa – Volsk, Hana Skálová - Vasili's Waitress, Václav Jirácek – Stephan,   Pavel Simcík – Tibor, Ondrej Volejník – Cyril, Tara Fitzgerald - Inessa Nesterov, Sonny Ashbourne Serkis – Artur, Heather Craney - Galina Shaporina, Martin Hub - Galina Shaporina's Husband, Flynn Matthews - Vlad's Son, Marie Jansová – Alicia, Ivan Shvedoff - Artur's Father, Romana Goscíková - Artur's Mother, Kevin Clarke - MGB Agent, Rostov, Charles Dance - Major Grachev, Jan Nemejovský - City Orphanage Director
.
Konu : Gururlu Sovyet sisteminin ürünü olan, yetim ve bir savaş kahramanı Leo Demidov, gizli servisin rütbe basamaklarını tırmanıp devletin iç güvenliğinden sorumlu hale gelir. Sadist meslektaşı Vasil, daha önce şüphelendiği Anatoly Tarasovich Brodsky adındaki ajanı yakaladığında, ajan “hain” olarak, Leo’nun öğretmen karısı Raisa’yı hedef gösterir.

Raisa vatana hainlik suçuyla sorgulandığı sırada Leo, tren yolu kenarında bulunmuş bir çocuk cesedi olayı ile ilgilenmektedir. Aksi deliller olsada Leo bu ölümü, çocuğun babası MGB ajanı Alexei Andreyev’e, Stalin‘in “Cennette suç yok” politikası sebebi ile bir kaz a olarak tanımlar. Leo karısı aleyhinde bir ifadede bulunmadığı için MGB Komutanı Major Kuzmin, çifti bir sanayi şehri olan Volsk’a sürgüne gönderir. Tek odalı bir harabede yaşamlarını sürdürürken, çift Alexei’nin oğlunun ölümüne birebir benzeyen cinayetlerden haberdar olur. Yörenin polis şefi General Nesterov ile birlikte Moskova’ya geri sızarlar ve ipucları onları, fabrika çalışanı Vladimir Malevich’e götürür.

Eski meslektaşı Vasili, Leo ve Raisa’yı çocukların katilini bulmaması için psikopatça engellemeye çalışır. Bunun nedeni Stalin’in suçtan arınmış bir komunist topluluk fikridir. Sonunda kahraman, pedofili ve bürokrat arasından sadece biri hayatta kalacaktır. Ancak insanların gördüğü zarara rağmen Sovyet Hükümeti, Leo’nun doğrularına duyarsızlığını sürdürür.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder