Sayfalar

Postacı – The Postman (Il Postino) (1994)


Kitap : Neruda'nın Postacısı
Yazar : Antonio Skarmeta
Yayınevi : Aksoy Yayıncılık
Basım Tarihi : 1998
Sayfa Sayısı : 122
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Postman (Il Postino)
Writer : Antonio Skarmeta
Publisher : W. W. Norton & Company
Publish Date : 2008
Pages: 128
Dimensions : 5.5 x 0.4 x 8.3 inches
.
.
Konu: Mario Jimenez, içine kapanık, sıradan ve Şili'nin Isla Negra kasabasında yaşayan bütün balıkçılar gibi yoksul bir insandır. Ve henüz 17 yaşındadır... Bir gün, bir postacılık işi bulur ve bütün yaşamı değişir. Şair Pablo Neruda'nın mektuplarını kendisine ulaştırmakla görevlendirilen Mario Jimenez, şiirle dolu yepyeni bir dünyaya adım atar. Pablo Neruda dış dünyayla bağlantısını sağlayan tek kişi olan Mario Jimenez ile dost olur ve gerek ustalığıyla, gerekse yaşama bakış açısıyla onu derinden etkiler. Bu "basit" postacı-usta şair dostluğu sayesinde, Mario Jimenez kendi duygularının farkına varır. Önceleri aşk ve dostluk için geliştirdiği duygular; giderek şairi, Şili'yi ve yaşamı "derinden algılamaya" kadar ulaşır... (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Postacı – The Postman (Il Postino) (1994)
.
Yönetmen : Michael Radford
Senaryo : Massimo Troisi , Anna Pavignano , Michael Radford
.
Oyuncular : Philippe Noiret - Pablo Neruda, Massimo Troisi - Mario Ruoppolo,  Maria Grazia Cucinotta - Beatrice Russo, Renato Scarpa – Telgrafcı, Linda Moretti - Donna Rosa, Sergio Solli - Di Cosimo, Anna Bonaiuto – Matilde, Simona Caparrini - Elsa Morante,      
.
Konu : 1950'lerde İtalya'daki küçük bir adadayız. Dünyaca ünlü Şilili komünist şair Pablo Neruda, siyasi sebeplerle ülkesi dışında yaşamak zorunda kaldığı sürenin küçük bir kısmını burada geçirir. Mektuplarını taşımakla görevli postacı naif Mario, Neruda'yla kısa zamanda mesafeli bir dostluk kurar. Usta ozanın verdiği tüyolarla hem içindeki şairi ortaya çıkarır hem de esmer güzeli Beatrice'nin kalbini kazanır. Neruda genç adama sosyalist fikirlerini aşılar ve kendini gerçekleştirmesine yardımcı olduğu Mario'nun gözünde giderek ilahlaşır. Ama usta ozanın peşindeki siyasi rakipleri bir yerde çok uzun süre kalmasına engel olmaktadır. Ayrılık vakti yaklaşır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder