Sayfalar

Satıcı – Forushande (2016)



Kitap : Satıcının Ölümü
Yazar : Arthur Miller
Yayınevi : Mitos Boyut Yayınları
Basım Tarihi : 2002
Sayfa Sayısı : 240
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Death Of A Salesman
Writer : Arthur Miller
Publisher : Dramatists Play Service
Publish Date : 1980
Dimensions : 6.9 x 4.2 x 0.5 inches
.
.
Konu: Pulitzer Ödülü almış, başyapıtı olarak kabul edilen Satıcının Ölümü adlı oyunu, başarılı olmadan insana yaşama hakkı tanımayan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki acımasız kapitalist düzenin güçlü bir eleştirisidir.

Oyun, ülkedeki bu yarışma düzeninde yarışmaya ayak uyduramayan, yanılsamalar içinde kendini aldatan yaşlı bir satıcının, düzenin insani olmayan, kaskatı sert koşulları ve toplumun sahte değerleri karşısında, ailesi için kendini kurban edişinin, trajik öyküsünü anlatır. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Satıcı – Forushande (2016)
.
Yönetmen : Asghar Farhadi
Senaryo : Asghar Farhadi
.
Oyuncular : Shahab Hosseini - Emad / William 'Willy' Loman, Taraneh Alidoosti - Rana / Linda Loman, Babak Karimi - Babak / Charley, Mina Sadati -Sanam / Miss Francis
.
Konu : Arthur Miller’ın "Satıcının Ölümü" oyununu sahneye koyan tiyatrocu çift Rana ve Emad, Tahran'ın merkezinde yeni bir apartmana taşınır. Ancak Rana, burada taşındıkları yerin eski kiracısıyla bir sorun yaşar ve saldırıya uğrar. Emad, travmasını sessizce atlatmaya çalışan Rana’nın aksine intikam alma yoluna gidecektir ve bu yaşadıkları olay ikilinin hayatını dramatik bir şekilde değiştirecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder