Sayfalar

No ve Ben – No et Moi (2010)




Kitap : No ve Ben
Yazar : Delphine De Vigan
Yayınevi : Arunas Yayıncılık
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 240
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: No and Me (No et Moi)
Writer : Delphine De Vigan
Publisher : Bloomsbury
Publish Date : 2010
Pages: 256
Dimensions : 5.1 x 0.6 x 7.8 inches
.
.
Konu: Lou, on üç yaşında, üstün zekâlı bir çocuk, içine kapanık ve çok başarılı bir öğrenci. Küçük bebeğinin ölümünden sonra derin bir depresyona girmiş olan bir anneye ve kızına karşı sevgi dolu, karısının hastalığı karşısında oldukça aciz olan bir babaya sahip. Sınıf arkadaşları arasında lakabı 'beyin'. Sınıfın asi, yakışıklı öğrencisi Lucas ise Lou'yu saf altın parçacığı anlamına gelen 'pépite' diye çağırmakta.
Lou, Mösyö Marin'in dersinde yapması gereken sunum için evsizler konusunu seçer ve evsiz genç bir kızla röportaj yapmaya karar verir. Lou, gelen ve giden yolcuları ve yakınlarını izlemek için sürekli gittiği Austerlitz Garı'nda No ile tanışır. Ama onu tanımak ve arkadaşı olmak Lou için yeterli olmayacaktır. Ergen kafasıyla düşünüp hareket ederek No'yu o 'bataktan' çekmeye karar verir ve Lucas ile birlikte kendilerinden büyük işlere kalkışarak bir kurtarma operasyonuna girerler. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : No ve Ben – No et Moi (2010)
.
Yönetmen : Zabou Breitman
Senaryo : Zabou Breitman
.
Oyuncular : Zabou Breitman,  Julie-Marie Parmentier,  Guilaine Londez,  Bernard Campan,  Antonin Chalon,
.
Konu : On üç yaşındaki Lou Bertignac, yetenekli fakat yalnız bir çocuktur. Lisede, diğer öğrencilerin iki yıl önünde beşinci sınıfa girmiş olsa da, hiçbir arkadaşı yoktur. Evde, prensiplere önem veren bir baba ile aşırı depresyondaki bir anne arasında yaşamak durumundadır. Fransız öğretmeni, sınıfa bir kompozisyon yazmasını ve kendi seçtikleri bir konuda bir sunum yapmasını isterken,  Lou konu olarak evsizleri seçer. Gare d'Austerlitz'te sigara dilenen evsiz bir kızın yardım etmesini umuyor. No lakaplı Nora, Lou’nun röportajını isteksizce kabul eder. Kafede birkaç kez bir araya geliyorlar, ancak No, dolambaçsız ve önceden tahmin edilemez davranışları nedeniyle biraz korkutucu olmasına rağmen, Lou yakında onsuz yapamıyor ...
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder