Sayfalar

Aşk Notları - The History of Love (2016)


Kitap : Aşkın Tarihi
Yazar : Nicole Krauss
Yayınevi : Koridor Yayıncılık
Basım Tarihi : 2005
Sayfa Sayısı : 335
Boyut: 13.5 x 21 cm
.
.
Book: The History of Love
Writer : Nicole Krauss
Publisher : W. W. Norton & Company
Publish Date : 2006
Page: 272
Dimensions: 5.5 x 0.7 x 8.3 inches
.
.
Konu: Leo Gursky, her akşam üst kattaki komşusuna, hâlâ hayatta olduğunu belli etmek için radyatörüne vurarak, Starbucks’taki süt tezgahında dikkatleri üzerine çekerek, yaşamdan biraz daha zaman çalmaya çalışıyor. Ama hayat her zaman böyle değildi: Altmış yıl önce, doğduğu Polonya’da, Leo âşık oldu ve bir kitap yazdı. Kendisi bilmemesine rağmen, o kitap da kurtuldu: Okyanusları ve kuşakları aşarak hayatları değiştirdi.

On dört yaşındaki Alma, adını kitaptaki bir karakterden almıştı. Bir yandan erkek kardeşi Kuş (kendini Mesih sanıyordu) ile uğraşıp, bir yandan da Vahşi Doğada Hayatta Kalma Yolları adlı kitabını yazan Alma, son derece meşguldü. Ama günün birinde posta kutusunda gizemli bir mektup bularak, adının kaynağını bulmak ve ailesini kurtarmak için bir maceranın içine atıldı.
.

Film : Aşk Notları - The History of Love (2016)
.
Yönetmen : Radu Mihăileanu
Senaryo : Radu Mihăileanu, Nicole Krauss, Marcia Romano
.
Oyuncular : Gemma Arterton - Alma Mereminski, Elliott Gould - Bruno Leibovitch, Masa Lizdek – Garson, Julian Bailey – Jeff, Cindel Chartrand, Jesse VanDerveer, Richard Young, Mark Rendall - Genç Léo Gursky, Russell Yuen,  Vincent Chan, Miriam Rizea, Sophie Nélisse - Alma Singer, Derek Jacobi - Léo Gursky, Torri Higginson - Charlotte Singer, Alex Ozerov - Misha Strumann, Marko Caka, Lynn Marocola - Ferry Person, William Ainscough – Bird, Jamie Bloch - Zoey Schwartz, Nancy Cejari, Corneliu Ulici - Genç Bruno Leibovitch
.
Konu : 2. Dünya Savaşı'nda Polonya'nın Almanlar tarafından işgali üzerine Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçmış Leo Gursky, çocukluk yıllarında aşık olduğu, ancak ailesi tarafından yine ABD'ye gönderilmiş Alma'yı hiç unutmamış, başka hiçbir kadını sevmeyeceğine dair kendine söz vermiştir. Ömrünün son yıllarını geçiren Leo ile, annesinin yeniden evlenebilmesi için girişimlerde bulunan genç Alma Singer'ın yolları kesişir. Bu esnada çok eskiden yazılmış, ancak yeni ortaya çıkan gizemli bir kitap, hepsinin hayatını derinden etkileyecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder