Sayfalar

Ragtime (1981)


Kitap : Caz Dönemi
Yazar : E.L. Doctorow
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2002
Sayfa Sayısı : 248
Boyut: 12.5 x 19.5 cm
.
.
Book: Ragtime
Writer : E.L. Doctorow
Publisher : Random House Trade Paperbacks
Publish Date : 2007
Pages: 336
Product Dimensions: 5.2 x 0.7 x 8 inches
.
.
Konu: Doctorow, Amerika'nın yirminci yüzyıl başındaki toplumsal panoraması önünde zenci bir caz piyanistinin mücadelesini büyüleyici bir öykülemeyle anlatıyor. Dönemin koşullarıyla kıyaslanınca olağanüstü bir iş başararak Ford marka bir araba sahibi olan piyanist Walker'ın arabasını ırkçılar parçalayınca, Walker, zararın giderilmesini, suçluların cezalandırılmasını ister; kısaca adalet bekler. Doctorow, Walker'ın isyanını ve olayın trajik gelişimini varlıklı bir beyaz ailenin ve yoksulluktan zenginliğe yükselen bir Yahudi göçmenin öyküsüyle birleştiriyor, insancıl, sıcak ve canlı bir anlatım içinde Amerikan halkının çok renkli mozayiğini dönüştürüyor. (Tanıtım Yazısı)
.

Film : Ragtime (1981)
.
Yönetmen : Milos Forman
Senaryo : E.L. Doctorow
.
Oyuncular : James Cagney - Rhinelander Waldo, Brad Dourif – Kardeş, Moses Gunn - Booker T. Washington, Elizabeth McGovern - Evelyn Nesbit, Kenneth Mcmillan - Willie Conklin, Pat O'Brien - Delphin Delmas, Donald O'Connor - Dans Hocası, James Olson – Baba, Mandy Patinkin – Tateh, Howard E. Rollins Jr. - Coalhouse Walker Jr., Mary Steenburgen – Anne, Debbie Allen – Sarah, Jeffrey DeMunn - Harry Houdini, Robert Joy - Henry Kendall Thaw, Jeff Daniels - P.C. O'Donnell, Michael Jeter - Special Reporter
.
Konu : taşralı bir New York ailesiyle adalet ve intikam peşine düşen bir zenci piyanistin hayatlarını anlatıyor. Bu hayatlar Harry Houdini, Teddy Roosevelt ve mimar Stanford White gibi gerçek tarihsel kişiliklerle de kesişiyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder