Sayfalar

Ölüm Sıra Bekliyor - Welcome to Hard Times (1967)




Kitap : Zorlu Günler
Yazar : E.L. Doctorow
Yayınevi : Değer Yayınları
Basım Tarihi : 1978
Sayfa Sayısı : 279
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
.
Book: Welcome to Hard Times
Writer : E.L. Doctorow
Publisher : Random House Trade Paperbacks
Publish Date : 2007
Pages: 224
Dimensions: 5.2 x 0.5 x 8 inches
.
.
Konu: Hard Times, Dakota Bölgesi'nin çıplak tepelerindeki bir kasabanın adıdır. Bu şehre bir gün, bütün Batı’da tecavüz, talan ve öldürmek için dolaşan pervasız sosyopatlardan biri gelir. Geldiği andan itibaren kasabadan gittiği zamana kadar Hard Times tamamen bir harabeye dönüşür. Belediye başkanı Blue, katliamdan kurtulan iki kişiyi -bir oğlan Jimmy ve bir fahişe, Molly- ki acısını sessizce içine gömmüştür – alıp bir aile olarak yaşamaya başlarlar. Blue, yeni yerleşimcileri ağırlamak üzere Hard Times'i yeniden inşa etmeye başlarken, Molly de bir şekilde kasabaya ve kendisine yaşattıkları günlerin intikamını almak için sosyopatın geri dönüşünü beklemektedir.
.
Film : Ölüm Sıra Bekliyor - Welcome to Hard Times (1967)
.
Yönetmen : Burt Kennedy
Senaryo : Burt Kennedy,  E.L. Doctorow
.
Oyuncular : Henry Fonda - Mayor Will Blue, Janice Rule - Molly Riordan, Keenan Wynn – Zar, Janis Paige – Adah, John Anderson - Ezra Maple / Isaac Maple, Warren Oates - Leo Jenks, Fay Spain – Jessie, Edgar Buchanan – Brown, Aldo Ray - Man from Bodie, Denver Pyle - Alfie - Stage Driver, Michael Shea - Jimmy Fee, Arlene Golonka – Mae, Lon Chaney Jr. – Avery, Royal Dano - John Bear, Alan Baxter - Jack Millay
.
Konu : Hard Times adındaki kasabaya bir gün bir yabancı gelir ve kasabaya terör salar. Bir çok kasabalıyı öldürürken şerif Blue korkup karşısına çıkamaz. Yabancı kasabadn ayrıldıktan sonra kasabayı tekrar ayağa kaldırmak için çalışan Blue, kasabalıları kalmak için ikna edemez. Geride kalan Molly de yabancı kendisine tecavüz ederken engel olamayan Blue’ya içten kızgınlık duyuyordur. Blue kasabayı tekrar kurarken Molly’e de yabancı tekrar geri dönerse bu sefer haddini bildireceğine söz verir. Ve yabancı bir gün kasabaya geri döner.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder