Sayfalar

Düşman - Enemy (2013)




Kitap : Kopyalanmış Adam
Yazar : Jose Saramago
Yayınevi : Kırmızı Kedi
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı :308
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Double
Writer : Jose Saramago
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 112
Dimensions: 5.8 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu: Tertuliano Máximo Afonso boşanmış, karamsarlık içinde tekdüze bir yaşam süren bir tarih öğretmenidir. Keyfi biraz yerine gelsin diye arkadaşlarının önerdiği bir filmi videoda izlemek üzere alır. Aynı gece evdeki gürültülere uyanınca filmin videoda kendi kendine oynadığını görür. Filmdeki figüranlardan biri kendisinin beş yıl önceki haline tıpatıp, ikiz gibi benzemektedir. Tertuliano bu adamın izini sürmeye çalışır; saplantıya dönüşen arayışının tedirgin edici, hatta dehşet verici sonuçlara ulaşacağını anladığında ve adamın kim olduğunu öğrendiğinde garip bir hikâye gibi başlayan olay, kimlik ve benlik üzerine karmaşık bir düşünceler silsilesine dönüşecektir. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Düşman - Enemy (2013)
.
Yönetmen : Denis Villeneuve
Senaryo : Javier Gullón
.
Oyuncular : Jake Gyllenhaal - Adam Anthony, Mélanie Laurent – Mary, Isabella Rossellini – Anne, Sarah Gadon – Helen, Joshua Peace – Carl, Stephen R. Hart – Bouncer, Tim Post - Anthony Concierge, Jane Moffat - Eve
.
Konu : Adam, kız arkadaşı Mary ile olan ilişkisini bitirmek üzeredir. İkili bir gece film izlerken Adam, filmde küçük rollerden birinde yer alan bir adamın kendisine benzediğini fark eder. “Kopya”sı ile görüşmek için yanıp tutuşan Adam, hamile karısı Helen ile yaşayan Anthony’nin peşine takılır ve onu, karışık ve tehlikeli bir oyunun içine sürükler. Yalnızca bir tanesinin hayatta kalabileceği kimlikler ve ikililikler üzerine kurulmuş bir psikolojik gerilim.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder