Sayfalar

Saatler - The Hours (2002)




Kitap : Saatler
Yazar : Michael Cunningham
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2000
Sayfa Sayısı :230
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Hours
Writer : Michael Cunningham
Publisher : Picador
Publish Date : 2000
Pages: 240
Dimensions: 5.5 x 0.7 x 8.2 inches
.
.
Konu: Saatler, 1941'de intihar eden Virginia Woolf'un yaşamına ve ölümüne göndermelerle dolu bir roman. Hem Virginia Woolf'un yaşamından, hem de onun Bayan Dalloway adlı ünlü romanından beslenen Saatler, üç kadının yaşamlarını üç ayrı zaman diliminde, ama üç koşut anlatımda sunuyor: Virginia Woolf, New York'lu editör Clarissa Vaughan ve Kaliforniyalı ev kadını Laura Brown. Birbirinden bağımsız görünen ama göndermelerle, benzeşmelerle ve ortak kahramanlarla hem birbirinin içine yansıyan, hem de Bayan Dalloway romanına bağlanan öyküler, toplumun koyduğu kurallara yüreklice karşı koyan, aşk ve dostluk, umut ve umarsızlık, başarı ve başarısızlık kıskacında sıkışıp kalan insanların yaşamlarından çarpıcı kesitleri anlatırken, varoluşumuzun nedenlerini de sorguluyor. İntihar izleri ile kadın ve erkek eşcinselliği, roman boyunca varlığını sürdürürken, Michael Cunningham, az bulunur bir ustalık ve yaratıcılıkla, iki kadının yaşamını Virginia Woolf'un yaşamına düğümlüyor, beklenmedik ve hüzünlü bir çözümde birleştiriyor. (Tanıtım Bülteni)
.
Film : Saatler - The Hours (2002)
.
Yönetmen : Stephen Daldry
Senaryo : - David Hare, Michael Cunningham
.
Oyuncular : Nicole Kidman - Virginia Woolf, Julianne Moore - Laura Brown, Meryl Streep - Clarissa Vaughan, Stephen Dillane - Leonard Woolf, Miranda Richardson - Vanessa Bell, George Loftus - Quentin Bell, Charley Ramm - Julian Bell, Sophie Wyburd - Angelica Bell, Lyndsey Marshal - Lottie Hope, Linda Bassett - Nelly Boxall, Claire Danes - Julia Vaughan, Toni Collette – Kitty, John C. Reilly - Dan Brown, Ed Harris - Richard Brown, Christian Coulson - Ralph Partridge
.
Konu : Üç çağ, üç hikaye ve üç kadın “The Hours”un kalbinde aynı şekilde bu akışın içinde birleşiyor. Her bir kadın diğerine bir zincirin halkaları gibi ekleniyor. Habersizce bir edebiyat eserinin gücü aksi düşünülemez bir biçimde hayatlarını değiştiriyor.

Birincisi Virginia Woolf, Londra’nın varoşlarında delilikle savaşıyor ve ilk romanı olan 'Mrs. Dalloway'i yazmaya başlamış. Bundan 20 yıl kadar sonra Laura Brown, II. Dünya savaşının sonunda Los Angeles'ta yaşayan bir eş ve bir anne. 'Mrs. Dalloway'i okuyor ve bunun içindeki devrimci ruhtan aldığı ilhamla yaşamında büyük bir değişiklik yapma kararı alıyor. Ve günümüz New York'u, Clarissa Vaugan, Woolf'un Mrs. Dalloway'inin modern bir versiyonu, parlak bir şair olan ve AIDS'li arkadaşı Richard'la yaşıyor. Üçünün hikâyesi bir araya geliyor ve sonunda şaşırtıcı bir biçimde aşkın bir tanışma gerçekleşiyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder