Sayfalar

Bayan Dalloway - Mrs Dalloway (1997)




Kitap : Bayan Dalloway
Yazar : Virginia Woolf
Yayınevi : Yason Yayıncılık
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı :221
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Mrs Dalloway
Writer : Virginia Woolf
Publisher : Mariner Books
Publish Date : 1990
Pages: 224
Dimensions: 5.3 x 0.6 x 8 inches
.
.
Konu: Roman, Clarissa Dalloway´in akşam evde vereceği parti için çiçek almak üzere dışarı çıkması ile başlar. Roman, Mrs. Dalloway´in zihninde geçmiş - günümüz arasında gel-gitlerle sürmektedir. Metin boyunca Septimus ile hiç karşılaşmayan Clarissa arasında bir bağ kurulur. Akşam parti de ise Septimus´un ölüm haberini alan Clarissa kendini Septimus´un yerine koymaktadır. Clarissa, parlement üyesi olan Richard ile evlidir, fakat mutsuzdur. Çünkü Clarissa erkeklerden fazla kadınlara ilgi duymaktadır. Zaten romanda Sally ile öpüşmelerini hayatındaki en mutlu an olarak nitelendirmiştir. Clarissa, roman boyunca kafasında ölüm ile ilgili düşünceler vardır. (Tanıtım Bülteni)
.
Film : Bayan Dalloway - Mrs Dalloway (1997)
.
Yönetmen : Marleen Gorris
Senaryo : Eileen Atkins
.
Oyuncular : Vanessa Redgrave - Mrs. Clarissa Dalloway, Natascha McElhone - Young Clarissa, Michael Kitchen - Peter Walsh, Alan Cox - Young Peter, Sarah Badel - Lady Rosseter, Lena Headey - Young Sally, John Standing - Richard Dalloway, Robert Portal - Young Richard, Oliver Ford Davies - Hugh Whitbread, Hal Cruttenden - Young Hugh, Rupert Graves - Septimus Warren Smith, Amelia Bullmore - Rezia Warren Smith, Margaret Tyzack - Lady Bruton, Robert Hardy - Sir William Bradshaw, Richenda Carey - Lady Bradshaw
.
Konu : Öykünün tamamı, 1923 yazında Londra'da tek bir günde geçse de, filmde geriye dönüşlerle Clarissa Dalloway'in, genç ve güzel bir kız olarak peşinden pek çok kişiyi koşturduğu 1890 yılınının yazını hatırlamasıyla geçen yüzyılın sonuna da gidiyoruz.
Otuz yıl sonra, Bayan Dalloway heyecanla, Londra'daki son derece zarif döşenmiş, şık evinde o gece vereceği partinin son hazırlıklarını gözden geçiriyor. Her şeyin mükemmel olmasını istiyor. Ne var ki, tüm planları otuz yıl önce reddetmiş olduğu yakışıklı ve girişken bir talibinin o gün birdenbire ortaya çıkıvermesiyle altüst oluyor. Yaşamı, garip bir şekilde, karşılaşıp tanışamayacağı bir genç adamın trajik yaşantısıyla kesişiyor; bu genç adamın kaderi Bayan Dalloway 'in ruhunun derinliklerinde yadsıyamayacağı gerçek duyguları harekete geçiriyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder