Sayfalar

Kadersizlik - Fateless (2005)




Kitap : Kadersizlik
Yazar : Imre Kertész
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 1999
Sayfa Sayısı :224
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Fatelessness
Writer : Imre Kertész
Publisher : Vintage
Publish Date : 2004
Pages: 272
Dimensions: 5.1 x 0.6 x 8 inches
.
.
Konu: Kadersizlik, on altı yaşındaki Yahudi asıllı bir Macar gencinin, babasını çalışma kampına yolcu etmesiyle başlar. Bir süre sonra, çalıştığı yere giderken, arkadaşlarıyla birlikte o da yolda polisçe yakalanıp Auschwitz toplama kampına giden bir trene bindirilir. O andan başlayarak gencin ağzından, gördüğü, duyduğu, tattığı , dokunduğu her şey, tüm ayrıntıları ve canlılığıyla dile getirilir. Genç, hiçbir yorum, hiçbir değerlendirme yapmadan, hiç abartıya kaçmadan, karamsarlığa kapılmadan, tanık olduğu her şeyi, ince bir mizahla anlatır. (Tanıtım Bülteni)
.

Film : Kadersizlik - Fateless (2005)
.
Yönetmen : Lajos Koltai
Senaryo : Imre Kertész
.
Oyuncular : Marcell Nagy - György Köves, Béla Dóra – Smoker, Bálint Péntek, Dani Szabó, Tibor Mertz – Fodor, Péter Vida - Lénárt
.
Konu : Büyüme çağındaki Gyuri Köves ilk gençlik yıllarının heyecanını yaşaması gereken günlerde Avrupa’nın karanlık çağlarına denk gelmiştir. Bütün Yahudiler toplumdan soyutlanmakta ve insanlık dışı muamelelere maruz kalmaktadır. Günün birinde işe giderken yaptığı basit bir hata Gyuri’nin nerdeyse hayatına malolur. Tutuklanır ve tarih sayfalarının en karanlık noktasında yer alan Auschwitz kampına gönderilir. Ölümün yaşama tercih edildiği, tüm kavramların değerini yitirdiği uğursuz toplama kampına.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder