Sayfalar

The Voorman Problem (2011)




Kitap : 9. Rüya (Kitabın “Panopticon” bölümünden!)
Yazar : David Mitchell
Yayınevi : Doğan Kitap
Basım Tarihi : 2008
Sayfa Sayısı :504
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Number9Dream
Writer : David Mitchell
Publisher : Random House Trade Paperbacks
Publish Date : 2003
Pages: 416
Dimensions: 5.2 x 0.8 x 8 inches
.
.
Konu: İsmini bile bilmediği babasını aramak için Tokyo’ya gelmiş yirmi bir yaşında gayrimeşru bir genç. Gerçek ile hayalin, rüyalar ile kâbusların birbirine karıştığı ve insanların kendileri için başka gerçeklikler hayal ettiği bir roman. Bilgisayar oyunlarının ve manga çizgi romanlarının etkisinin her yerde kendini hissettirdiği bir kurgu.

Yaşanılan gerçekler bile çizgi roman kadar kuşkulu…

Hem gündüz gözüyle hem de uyurken görülen rüyalar bile fazlasıyla dramatik… Bulunan gizemli ipuçları, sapılan tehlikeli yollar... Sekiz hafta süren bir av, şehir ile akıl arasında cereyan eden bir kovalamaca; felsefi, renkli ve bazen de şiddet içeren göz alıcı bir hikâye…(Tanıtım Bülteni)
.

Film : The Voorman Problem (2011)
.
Yönetmen : Mark Gill
Senaryo : Mark Gill
.
Oyuncular : Martin Freeman - Doctor Williams, Simon Griffiths - Governor Bentley, Tom Hollander - Mr. Voorman, Elisabeth Gray - Mrs. Williams
.
Konu : Doktor Williams, kendisinin Tanrı olduğunu iddia eden, kendini beğenmiş bir hasta olan Voorman'la başa çıkabilecek en son psikiyatrdır. Şüpheci olmasına rağmen, Williams yakında kötü niyetli Voorman'ın aslında delirmiş olmadığını anlar.

Konuşmalarında Belçika’yı yeryüzünden silerse kendisinin tanrı olacağına inanmasını sağlayacağını söyleyen Voorman ile görüşmesinden sonra gülerek konuyu eşine anlattığında eşinin Belçika’yı bilmemesi, kendisinin de Haritada Belçika’yı bulamaması (yerinde artık başka bir isimde bir ülke vardır) şüphelerini artırır. Bir sonraki görüşmesinde Voorman’dan eğer Tanrı ise ikisinin birbirinin yerine geçmesini sağlamasını ister. Gözlerini açtığında kendisini mahkûm, Voorman’ı da doktor olarak karşısında bulur. Bu rahatsız durumdan çıkmak için tekrar eski konumlaına dönülmesini istese de Voorman kabul etmez ve görevlileri mahkumu odasına götürmesi için çağırır…
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder