Sayfalar

Siyah Lale - Den Sorte Tulipan (1964)




Kitap : Siyah Lale
Yazar : Alexandre Dumas père
Yayınevi : Timaş Yayın Grubu
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı :224
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
.
.
Book: The Black Tulip
Writer : Marguerite Duras
Publisher : Penguin Classics
Publish Date : 2003
Pages: 288
Dimensions: 5.2 x 0.7 x 7.8 inches
.
.
Konu: Harlem Çiçekçilik Cemiyeti kusursuz bir siyah lale yetiştirene büyük bir ödül vaat eder. Bu o ana kadar görülmemiş bir şeydir ve herkesin ilgisini çeker. Siyah laleyle ilgilenenlerden birisi de Cornelius Van Baerle’dir. Uzun süren çalışmalardan sonra üç tane siyah lale soğanı yetiştirmeyi başarır. Ama kıskanç komşusu Isaac Boxtel bütün bu olanlardan haberdardır.
Siyah laleyi ve dolayısıyla ödülü elde etmek için Van Baaerle’yi işlemediği bir suçla itham ederek ihbar eder. Van Baerle tutuklanır ve hapsedilir. Hapishanede tanıştığı gardiyanın kızına yani Rosa’ya âşık olur. Onun yardımıyla siyah laleyi yetiştirirler ve Boxtel’in bütün çabalarına rağmen ödülün sahibi olurlar. Bütün bunlar olurken Van Baerle’nin suçsuzluğu anlaşılır ve Van Baerle de özgürlüğüne kavuşur ve Rosa’yla evlenerek mutlu bir yuva kurarlar...(Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Siyah Lale - Den Sorte Tulipan (1964)
.
Yönetmen : Per Simonnæs
Senaryo : Alexandre Dumas père, Helge Reiss
.
Oyuncular : Per Christensen - Cornelius van Baerle, Inger Teien - Rosa Gryphus, Einar Sissener - Borgermester van Systens, Helge Reiss - Vilhelm av Oranien, Finn Kvalem - Oberst van Deken, Thor Hjorth-Jenssen – Tyckelaer, Børt Erik Thoresen – Piet, Alfred Solaas - Isaac Boxtel, Ingrid Øvre Wiik - Fru Boxtel, Stig Egede-Nissen - Jan de Witt, Frimann Falck Clausen - Fangevokter Gryphus, Egil Lorck – Magistraten, Erling Lindahl - En tjener
.
Konu : Siyah Lale soğanı yetiştirmek için açılan yarışmada en yakın komşusu tarafından aldatılıp hapse düşen Cornelius’un hapiste karşılaştığı Rosa ile Yeni bir siyah lale yetiştirip yarışı kazanması anlatılır. Filmin sonunda hakim komşusunu da gereken cezayı verecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder