Sayfalar

Yerdeniz öyküleri - Gedo Senki / Tales From Earthsea (2006)




Kitap : Yerdeniz Büyücüsü
Yazar : Ursula K. Le Guin
Yayınevi : Metis Yayıncılık
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı :192
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: A Wizard of Earthsea
Writer : Ursula K. Le Guin
Publisher : HMH Books for Young Readers
Publish Date : 2012
Pages: 320
Dimensions: 4.2 x 0.8 x 6.9 inches
.
.
Konu: Ged, Dünya Denizi'ndeki en büyük büyücüsüydü, fakat gençliğinde pervazsız Sparrowhawk'dı. Güç ve bilgiye açlığından dolayı, uzun zamandır saklı kalan sırları ortaya çıkardı ve dünyaya korkunç bir gölge düşürdü. Bu, büyücülük sınavını nasıl geçtiğini, güç sözcüklerini nasıl hak ettiğini, eski bir ejderhayı evcilleştirip dengeyi düzeltmek için ölümün eşiğini nasıl geçtiğini  anlatan fırtınalı bir masal. (Tanıtım Bülteni)
.

Film : Yerdeniz öyküleri - Gedo Senki / Tales From Earthsea (2006)
.
Yönetmen : Goro Miyazaki
Senaryo : Hayao Miyazaki,  Goro Miyazaki,  Keiko Niwa
.
Oyuncular : Emmanuelle Riva - Elle (as Emmanuele Riva), Eiji Okada – Lui, Stella Dassas – Mother, Pierre Barbaud – Father, Bernard Fresson – Alman Sevgili
.
Konu : Yerdeniz’de denge bozulmuştur. Ekinler bozulmakta, hayvanlar ölmektedir. Son olarak insanların diyarında ejderhalar belirir. Dünyanın dengesi alt üst olmaktadır. Bu yıkımın nedenini araştırmaya koyulan başbüyücü Ged, sürgün edilmiş genç prens Arren’le karşılaşır. Arren içine kapanık sessiz bir genç gibi görünse de içini kemiren karanlık bir yanı vardır. Kendisini birden bire acımasız ve nefret dolu birine çeviren yanı aynı zamanda Arren’in en zayıf yanıdır. Arren ve Ged birlikte yola düşerek yıkıntıya uğramış topraklardan geçerler. Ged, baş düşmanı büyücü Cob’un sonsuz yaşama ulaşmak adına canlıların dünyasıyla ölülerinkini ayıran kapıyı açtığını öğrenir. Cob, Ged’i altetmek için sinsi bir planı vardır. Kötü büyücü amacına ulaşmak için Arren’in korkularını kullanmayı planlamaktadır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder