Sayfalar

Yok Oluş - Annihilation (2018)




Kitap : Yok Oluş
Yazar : Jeff Vandermeer
Yayınevi : Alfa Yayıncılık
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı :232
Boyut: 11 x 20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Annihilation
Writer : Jeff Vandermeer
Publisher : Fourth Estate
Publish Date : 2015
.
.
Konu: X Bölgesi’nin dünyayla bağlarının kopmasının üzerinden onlarca yıl geçmişti. Doğa, insan uygarlığına ait son izleri de silmişti. İlk keşif ekibi orasının cenneti andıran bir tabiata sahip olduğunu raporlamıştı; ikinci keşif toplu intiharla sonuçlanmıştı; üçüncü ise ekip üyelerinin birbirlerine doğrulttukları silahlardan çıkan kurşun yağmuruyla. On birinci keşif ekibinin üyeleri geriye eski hallerinden arta kalan gölgeler halinde dönmüş ve birkaç hafta içinde hepsi kanserden ölmüştü. Jeff VanderMeer’in Southern Reach Üçlemesi’nin ilk kitabı olan Yok Oluş’ta, on ikinci keşif ekibine katılıyoruz. Grup dört kadından oluşuyordu: bir antropolog, bir haritacı, lider psikolog ve anlatıcımız olan biyolog. Görevleri, arazinin haritasını çıkartmak, çevrelerini ve birbirlerini gözlemlemek ve bu gözlemlerini kaydetmek, ve en önemlisi X Bölgesinin onları etkilemesinden kaçınmaktı. Beklenmeyeni bekleyerek oraya ulaştılar ve X Bölgesi bekleneni verdi ...(Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Yok Oluş - Annihilation (2018-)
.
Yönetmen : Alex Garland
Senaryo : Alex Garland
.
Oyuncular : Natalie Portman – Lena, Benedict Wong – Lomax, Sonoya Mizuno - Humanoid / Katie, David Gyasi – Daniel, Oscar Isaac – Kane, John Schwab – Paramedic, Jennifer Jason Leigh - Dr. Ventress, Gina Rodriguez - Anya Thorensen, Tuva Novotny - Cass Sheppard, Tessa Thompson - Josie Radek, Sammy Hayman – Mayer, Josh Danford – Shelley, Kristen McGarrity - Lena Double
.
Konu : Eşinden bir süredir haber alamayan bir biyolog, bir psikolog, antropolog ve araştırmacıyla birlikte, tüm teknolojik nimetlerden uzaktaki X-Bölgesi'ne doğru yola çıkar. Ancak burada umduklarından çok daha farklı şeyler bulacaklardır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder