Sayfalar

Casus Kim - The Deadly Affair (1966)



Kitap : Ölüme Çağrı
Yazar : John le Carré
Yayınevi : Kırmızı Kedi
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı :192
Boyut: 13.5 x 21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Call for the Dead
Writer : John le Carré
Publisher : Penguin Books
Publish Date : 2012
Pages: 176
Dimensions: 5.5 x 0.5 x 8.2 inches
.
.
Konu: İkinci Dünya Savaşı’nın patlamasıyla yurtdışındaki görevi sonlandırılan George Smiley, Londra’ya geri çağırılmıştır. Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan Samuel Fennan’ın Komünist Parti üyesi olduğunu yazan isimsiz bir mektup yetkililerin eline ulaştığında George Smiley görevlendirilir. Smiley, Fennan’la görüşüp adını temize çıkarsa da, Fennan’ın bu incelemeden dolayı intihar etmesi Smiley’yi zan altında bırakır. İlk defa büyük bir hata yapmıştır. Basit bir inceleme olarak başlayan “Fennan Dosyası” büyük bir casusluk şebekesinin açığa çıkmasına sebep olacaktır. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Casus Kim - The Deadly Affair (1966)
.
Yönetmen : Sidney Lumet
Senaryo : John le Carré, Paul Dehn
.
Oyuncular : James Mason - Charles Dobbs, Simone Signoret - Elsa Fennan, Maximilian Schell - Dieter Frey, Harriet Andersson - Ann Dobbs, Harry Andrews – Mendel, Kenneth Haigh - Bill Appleby, Roy Kinnear - Adam Scarr, Max Adrian – Adviser, Lynn Redgrave – Virgin, Robert Flemyng - Samuel Fennan
.
Konu : İngiliz ajan, İngiliz hükümetinin bir memurunun intiharının arkasındaki gizli bilgileri açığa çıkarmaya çalışıyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder