Sayfalar

Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim - I Know Why the Caged Bird Sings (1979)




Kitap : Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim
Yazar : Maya Angelou
Yayınevi : Everest Yayınları
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı :280
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: I Know Why the Caged Bird Sings
Writer : Maya Angelou
Publisher : Ballantine Books
Publish Date : 2009
Pages: 304
Dimensions: 4.2 x 0.8 x 6.9 inches
.
.
Konu: Savunmasız, şiddet gören küçük bir kızın, ırkçılık ve bağnazlıkla savaşarak güçlü bir karaktere; onurlu ve göz kamaştırıcı bir genç kadına dönüşmesinin öyküsü. Maya Angelou bileğinde “İlgiliye” yazan bir etiketle, büyükannesi Bayan Henderson’a teslim edilmek üzere, kardeşi Bailey ile Arkansas’a yollandığında üç yaşındaydı. İki kardeş terk edilmişliğin acısını üzerlerinden atamadan ırkçılığın nefretiyle yüz yüze geldi. Büyükanneleri çocukları kanatları altına aldı. Fakat sadece kısa bir süre için. Zira Maya’nın zorlu yolculuğu daha yeni başlıyordu... (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim - I Know Why the Caged Bird Sings (1979)
.
Yönetmen : Fielder Cook
Senaryo : Maya Angelou, Leonora Thuna
.
Oyuncular : Paul Benjamin – Freeman, Diahann Carroll – Vivian, Ruby Dee - Grandmother Baxter, Roger E. Mosley - Bailey Sr., Esther Rolle – Momma, Madge Sinclair - Miss Flowers, Constance Good – Maya, John Driver - Bailey Jr., Sonny Jim Gaines - Uncle Willie, Art Evans – Principal, J. Don Ferguson - Mr. Donleavy, Georgia Allen - Mrs. Gurney
.
Konu : 1930'larda, İki siyahi çocuk, büyükannesiyle birlikte ile yaşamak için Arkansas'a gönderilirler. Maya ve kardeşi, ırkçılığın dehşetini ilk elden tanıklık ederler. Ama aynı zamanda yeteneklerini geliştirmek için onlara ilham veren bir öğretmen olan Rose Flowers gibi insanlarla karşılaşırlar. Maya'nın durumunda, bu yetenek yazmak demekti. Bir gün, kadınlar peşinde koşan babaları çıka gelir ve onları gösterişli cici annesi Vivian ve onların harikulade büyükanne Baxter ile tanıştıkları St. Louis'e götürür. Annelerinin erkek arkadaşı Freeman, genç Maya'ya tecavüz eder ve Maya onu tanımladığında, amcaları adamı öldürür. Kendi sözlerinin ölümcül gücü tarafından travmatize olan Maya, tekrar konuşmayı reddeder. Çocuklar, Arkansas'a geri gönderilir. Rose’un Maya'yı sesinin duyulması gerektiğini ikna eder ve mezuniyetinde, Maya coşkulu bir konuşma yapar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder