Sayfalar

Ermiş Ayyaş Destanı - La leggenda del santo bevitore (1988)



Kitap : Aziz Ayyaş'ın Efsanesi
Yazar : Joseph Roth
Yayınevi : Dante Kitap
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı :80
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Legend of the Holy Drinker
Writer : Joseph Roth
Publisher : Granta Books
Publish Date : 2000
Pages: 144
Dimensions: 5 x 7.1 inches
.
.
Konu: Ayyaş Andreas kardeşimiz bir evsiz. Adamın birinden iki yüz frank alır ama bir şartla; parayı biriktirdiği zaman Paris'teki bir kiliseye bağış yapacaktır, borçlu olduğu kişi Azize Therese'dir. Andreas kabul eder, parayı alır ve dindarlığına halel getirmeyecek bir şekilde yaşamaya başlar. İçki, kadınlar, sinema, yemek... Parayı bitirdiğinde bir şekilde tekrar aynı miktar eline geçer, cüzdan falan bulur. Aklı kiliseye gitse de ayakları başka yerlerde gezinir, parayı bir türlü bağışlayamaz. Özlemini çektiği o yoğunluğa, yaşamanın sonsuz mutluluğuna kaptırır kendini. Bir yanda dini vecibesi, diğer yanda sokaklar, insanlar ve çekici bir sürü şey varken kendini akışa bırakır...(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Ermiş Ayyaş Destanı - La leggenda del santo bevitore (1988)
.
Yönetmen-Director : Ermanno Olmi
Senaryo-Writers : Ermanno Olmi, Tullio Kezich
.
Oyuncular-Stars : Rutger Hauer - Andreas Kartak, Anthony Quayle - Distinguished Gentleman, Sandrine Dumas – Gaby, Dominique Pinon – Wojtech, Sophie Segalen – Karoline, Jean-Maurice Chanet - Daniel Kaniak, Cécile Paoli - Fur store seller, Francesco Aldighieri – Policeman,         Joseph De Medina - Fat man, Françoise Pinkwasser - Inn woman, Joséphine Lecaille - Fat man's wife, Maria Mazzocco - Tari-Bari owner, Dalila Belatreche - Thérèse
.
Konu : Paris'e sürülmüş ve suçlarla dolu geçmişi kovalayıp duran bir serseriye bu durumdan kurtuluş yolunun olmadığını düşünürken, mucizevi bir şekilde zengin bir yabancı tarafından 200 frank önerilir, tek şartı, parası olduğu zaman bu miktarı St. Thérèse'e adanmış olan bir şapele geri vermesidir. Onurlu ama zayıf karakterli bir adam olarak kendini çoktan yabancı hissettiği bir dünyaya geri döner, iş bulur, kadınlarla birlikte olur, birlikte yemekler yer, farklı yataklarda uyanır; ancak bu lüks onu yapması gerekenden uzaklaştırmaktadır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder