Sayfalar

Ay Battı – The Moon Is Down (1943)



Kitap : Ay Battı
Yazar : John Steinbeck
Yayınevi : Remzi Kitabevi
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı :118
Boyut : 13.5 x 21 cm
.
.
Book: The Moon Is Down
Writer : John Steinbeck
Publisher : Penguin Classics
Publish Date : 1995
Dimensions: 5.1 x 0.4 x 7.8 inches
Pages: 144
.
.
Konu: Adı bilinmeyen bir kasaba, bilinmeyen bir tarihte işgale uğrar. İşgale karşı zaman içinde sessiz bir direniş başlar.

İşgalciler tarafında, bir liderin peşinden giden ordunun kolektif ruhu zamanla amansız bir yalnızlık duygusuna dönüşüyor. İşgal edilenler tarafındaysa direniş, özgür bireylerin kişisel çabalarıyla başlayıp kolektif bir eyleme dönüşüyor. Giderek kim işgalci kim tutsak, iç içe geçiyor… (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Ay Battı – The Moon Is Down (1943)
.
Yönetmen-Director : Irving Pichel
Senaryo-Writers : Nunnally Johnson, John Steinbeck
.
Oyuncular-Stars : Cedric Hardwicke - Colonel Lanser, Henry Travers - Mayor Orden, Lee J. Cobb - Dr. Albert Winter, Dorris Bowdon - Molly Morden, Margaret Wycherly - Mme. Sarah Orden, Peter van Eyck - Lt. Tonder, William Post Jr. - Alex Morden, Henry Rowland - Capt. Loft, E.J. Ballantine - George Corell, Hans Schumm - Capt. Bentick
.
Konu : Almanlar Norveç'i işgal ettiğinde ve Komutanı ve belediye başkanı birbirleriyle yüzleştiğinde, mümkün olabildiğince nezaketi korumaya çalışırlar. Ordu, kasaba halkını kendileri için çalışmak üzere organize etmeye çalıştığında, halk bu hareketi sabote eder. Önceleri komik olan olaylar sonrasında ciddileşir ve  her iki taraftan da ölümle sonuçlanacak vakalar yaşanır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder