Sayfalar

Moderato Cantabile (1960)



Kitap : Moderato Cantabile
Yazar : Marguerite Duras
Yayınevi : Sel Yayıncılık
Basım Tarihi : 2018
Sayfa Sayısı :90
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
.
.
Book: Moderato Cantabile
Writer : Marguerite Duras
Publisher : Calder Publications
Publish Date : 2017
Pages: 128
Dimensions: 5.1 x 0.3 x 7.8 inches
.
.
Konu: Bir cinayet: Bir adam bir kafede sevgilisini öldürür. Bir karşılaşma: Burjuva bir kadın yine aynı kafede, kocasının yanında çalışan, belli ki uzun süredir peşinde olan bir adamla tanışır. Cinayetin nedeni üzerine başlayan sohbet hayata, aşka ve ölüme dair söylenmişlerle söylenmemişler, yaşanmışlarla yaşanmamışlar arasında akar...(Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Moderato Cantabile (1960)
.
Yönetmen-Director : Peter Brook
Senaryo-Writers : Marguerite Duras, Gérard Jarlot
.
Oyuncular-Stars : Jeanne Moreau - Anne Desbarèdes, Jean-Paul Belmondo – Chauvin, Pascale de Boysson - Bar's owner, Jean Deschamps - M. Desbarèdes, Didier Haudepin – Pierre, Colette Régis - Miss Giraud, Valeric Dobuzinsky - Assassin
.
Konu : Oğlunu düzenli olarak piyano derslerine götüren Anne, ders bittikten sonra istisnasız aynı yerlerde yürüyüşe çıkmakta ve bir süre sonra evine dönmektedir. Günün birinde Anne, uzaklardan tiz bir çığlık duyar. Her gün önünden geçtiği barda sevdiği kadını öldüren bir adamın polisler tarafından götürülmesine tanık olan Anne, orada Chauvin ile tanışır. Cinayeti aşk yoluyla çözümlemeye çalışan ikili, aşkın tanımını bir kez daha yapacaklardır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder