Sayfalar

Sırça Anahtar - The Glass Key (1942)


Kitap : Sırça Anahtar
Yazar : Dashiell Hammett
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 1995
Sayfa Sayısı :232
Boyut : 12.5 x 19.5 cm
.
.
Konu: Seçimler yaklaşmaktadır. Senatör de seçimlere girecektir ancak seçimlerden hemen önce senatörün oğlunun ölü bedeni bir kaldırımda bulunur. İlk bakışta kafasını kaldırıma çarptığı düşünülse de Beaumont olayın peşini bırakmaz ve bunun bir cinayet sonucu oluştuğunu çözer. İşte bu aşamadan sonra Ned Beaumont bu işin sırrına ermek ve suçu çözmek için kolları sıvar. Suçun içine balıklama dalar. Olayı çözmek için ne gerekiyorsa yapar. Senatörün ve ailesinin ilişkilerini gözler önüne serer. En yakın arkadaşından bile şüphe eder. Yeraltı dünyasının, politik oyunların kapısından içeri okuru alır. Üçkağıtları ve türlü oyunları görür. Oyunbazların dünyasında bir oyunbaz olur. Onlarla onların kurallarıyla oynar... (Tanıtım Bülteninden) (Devamı, filmin yönetmeni, oyuncuları, filmin konusu ve 600’den fazla diğer kitap uyarlamaları  için https://based-on.blogspot.com.tr/ )
.
Book: The Glass Key
Writer : Dashiell Hammett
Publisher : Vintage Crime
Publish Date : 1989
Dimensions: 5.1 x 0.6 x 8 inches
Pages: 214
.
.
Plot: Paul Madvig was a cheerfully corrupt ward-heeler who aspired to something better: the daughter of Senator Ralph Bancroft Henry, the heiress to a dynasty of political purebreds. Did he want her badly enough to commit murder? And if Madvig was innocent, which of his dozens of enemies was doing an awfully good job of framing him?
.
Film : Sırça Anahtar - The Glass Key (1942)
.
Yönetmen-Director : Stuart Heisler
Senaryo-Writers : Jonathan Latimer, Dashiell Hammett
.                                
Oyuncular-Stars : Brian Donlevy - Paul Madvig, Veronica Lake - Janet Henry, Alan Ladd - Ed Beaumont, Bonita Granville - Opal Madvig, Richard Denning - Taylor Henry, Joseph Calleia - Nick Varna, William Bendix – Jeff, Frances Gifford – Nurse, Donald MacBride – Farr, Margaret Hayes - Eloise Matthews, Moroni Olsen - Ralph Henry, Eddie Marr – Rusty, Arthur Loft - Clyde Matthews, George Meader - Claude Tuttle
.
Plot : A crooked politician finds himself being accused of murder by a gangster from whom he refused help during a re-election campaign.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder