Sayfalar

The Expanse (2015 -)


Kitap : Leviathan Uyanıyor (Enginlik Serisi)
Yazar : James S. A. Corey
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı :512
Boyut : 14 x 23cm
.
.
Konu: İnsanlık güneş sistemini —Mars’ı, Ay’ı, Asteroit Kuşağı’nı ve de ötesini— kolonileştirmiştir. Fakat yıldızlar hâlâ erişilmezdir.
Jim Holden Satürn’ün halkaları ile Kuşak’taki maden istasyonları arasında mekik dokuyan bir buz şilebinin idari subayıdır. O ve mürettebatı Scopuli adındaki terk edilmiş bir gemiye rastladıklarında korkunç bir sırla karşılaşırlar. Bu birileri için uğruna cinayet işlenecek bir sırdır—hem de Jim ile mürettebatının hayal bile edemeyecekleri bir ölçekte. Jim gemiyi oraya kimin ve niye bıraktığını bulamazsa güneş sisteminde savaş çıkacaktır.

Dedektif Miller bir kızı aramaktadır—milyarlarca kişilik bir sistemdeki tek bir kızı. Fakat kızın ailesinde para boldur ve parayı veren düdüğü çalmaktadır. İpuçları onu Scopuli’ye ve isyancı sempatizanı Holden’a çıkardığında Miller bu kızın tüm olup bitenlerin anahtarı olabileceğini anlar.

Holden ile Miller’ın Dünya hükümeti, Dış Gezegen devrimcileri ve gizli şirketler arasındaki ince bir çizgide yürümeleri gerekmektedir—ve şans onlardan yana değildir. Fakat Kuşak’ta farklı kurallar geçerlidir ve küçük bir gemi bile evrenin kaderini değiştirebilir. (Tanıtım Bülteninden)
.
Book: Leviathan Wakes (The Expanse series)
Writer : James S. A. Corey
Publisher : Orbit
Publish Date : 2011
Dimensions: 6 x 1.6 x 9.2 inches
Pages: 592
.
.
Plot: Two hundred years after migrating into space, mankind is in turmoil. When a reluctant ship's captain and washed-up detective find themselves involved in the case of a missing girl, what they discover brings our solar system to the brink of civil war, and exposes the greatest conspiracy in human history.
.

Film : The Expanse (2015 -)
.
Yönetmen-Director : Jeff Woolnough, Terry McDonough
Senaryo-Writers : Daniel Abraham, Mark Fergus, Ty Franck, Hawk Ostby
.                                
Oyuncular-Stars : Steven Strait - Jim Holden, Cas Anvar - Alex Kamal, Dominique Tipper - Naomi Nagata, Wes Chatham - Amos Burton, Shohreh Aghdashloo - Chrisjen Avasarala, Shawn Doyle - Sadavir Errinwright, Florence Faivre - Julie Mao, Frankie Adams - Roberta 'Bobbie' W. Draper, Thomas Jane - Joe Miller, Chad L. Coleman - Col. Frederick Lucius Johnson, Nick E. Tarabay – Cotyar, François Chau - Jules-Pierre Mao, Cara Gee - Camina Drummer, Andrew Rotilio – Diogo, Terry Chen - Dr. Praxidike 'Prax' Meng, Ted Atherton - Dr. Lawrence Strickland, Leah Madison Jung – Mei, Elias Toufexis - Kenzo
.
Plot : A police detective in the asteroid belt, the first officer of an interplanetary ice freighter and an earth-bound United Nations executive slowly discover a vast conspiracy that threatens the Earth's rebellious colony on the asteroid belt.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder