Sayfalar

Okuyucu – The Reader (2008)


Kitap : Okuyucu
Yazar : Bernhard Schlink
Yayınevi : İletişim Yayınevi
Basım Tarihi : 2009
Sayfa Sayısı : 192
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Reader
Writer : Bernhard Schlink
Publisher : Vintage
Publish Date : 1999
Pages: 218
Dimensions : 8 x 5.1 x 0.6 inches
.
.
Konu:
Yaşadığım kenti terk ederken, Hanna'nın kafasını kurcalayan şeyle benim o dönemde düşünüp kurduklarım arasındaki uçurum, tuhaf bir biçimde içime dokunuyordu. Ona ihanet ettiğim, onu yadsıdığım için uzaklaşmasına neden olduğumdan kuşku duymamıştım, oysa gerçekte tramvay şirketinde utanılası bir duruma düşmekten kaçıyordu. Ne ki, onu benim uzaklaştırmış olmamam, ihanet ettiğim gerçeğini değiştirmiyordu. O halde hala suçluydum. Ve eğer bir caniye ihanet etmek suç sayılamayacağı için suç işlemediysem, bir caniyi sevmiş olduğum için suçluydum.
Sıradışı bir aşkın ardına gizlenmiş dehşet verici bir tarihin öyküsü bu. Daniel Cohn Bendit'in dediği gibi, "büyük edebiyat".
(Arka Kapak)
.


Film : Okuyucu – The Reader (2008)
.
Yönetmen : Stephen Daldry
Senaryo : David Hare
.
Oyuncular : Kate Winslet - Hanna Schmitz, Jeanette Hain – Brigitte, Ralph Fiennes – Michael, Alexandra Maria Lara – Ilana, Bruno Ganz – Rohl, David Kross – Michael, Alissa Wilms - Emily Berg, Karoline Herfurth – Marthe, Linda Bassett - Bayan Brenner, Florian Bartholomäi - Thomas Berg, Susanne Lothar - Carla Berg, Matthias Habich - Peter Berg, Friederike Becht - Angela Berg, Frieder Venus –Doktor, Kirsten Block – Yargıç, Volker Bruch - Dieter Spenz, Hannah Herzsprung – Julia, Jürgen Tarrach - Gerhard Bade, Claudia Michelsen – Gertrude, Ludwig Blochberger - Hukuk Öğrencisi, Max Mauff – Rudolf, Vijessna Ferkic – Sophie, Moritz Grove – Holger, Hendrik Maaß – Michael, Jacqueline Macaulay - Kız Kardeş, Benjamin Trinks – Öğrenci, Vanessa Berthold - Kız Arkadaş, Rich Odell – Öğrenci, Bettina Scheuritzel - Hapishane Görevlisi, Alexander Keller – Savcı, Lena Olin - Rose Mather/Ilana Mather
.
Konu :
II. Dünya Savaşı sonrası - Almanya... Michael (David Kross) kendisinden yaşça büyük Hanna Schmitz’e (Kate Winslet) aşık olur. Michael ve Hanna‘nın ilişkisi, Hanna‘nın bir gün ansızın ortadan kaybolması ile sona erer. 8 yıl sonrasında, bir hukuk öğrencisi olarak hayatına devam eden Michael, savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yaparken Hanna‘yı sanık sandalyesinde otururken görünce gözlerine inanamaz. Hanna‘nın gizli kalan geçmişi aydınlanırken, Michael ikisinin de hayatını derinden etkileyecek bir sırrı gün yüzüne çıkarır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder