Sayfalar

Akıl Oyunları – A Beautiful Mind (2001)



Kitap : Akıl Oyunları
Yazar : Sylvia Nasar
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2002
Sayfa Sayısı : 486
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: A Beautiful Mind
Writer : Sylvia Nasar
Publisher : Simon & Schuster; Reprint edition
Publish Date : 2011
Pages: 464
Dimensions : 9.2 x 6.2 x 1.5 inches
.
.
Konu:
Meslek hayatı çok kısa süren Nash otuz yıl şizofreninin pençesinde kıvrandıktan sonra mucizevi şekilde iyileşir ve Nobel Ödülü'yle onurlandırılır. Akıl Oyunları, otuz yaşında bir efsaneye dönüşen büyük dahi John Forbes Nash'in gözkamaştırıcı yükselişini, dünyadaki diğer matematikçilerin "olanaksız" diye niteledikleri bir dizi bugüne dek çözülmemiş problemleri çözerek matematik dünyasını büyülemesini sergiliyor.

Duygusal bir öykü olarak Akıl Oyunları, matematik ilminin gizemli dünyası ile deliliğin trajedisini gözler önüne seriyor.

Akıl Oyunları bir Rembrandt tablosunda olduğu gibi parlak ışık efektleriyle bezenmiş, çok iyi yazılmış, büyüleyici harika bir kitap... (Arka Kapak)
.
Film : Akıl Oyunları – A Beautiful Mind (2001)
.
Yönetmen : Ron Howard
Senaryo : Akiva Goldsman
.
Oyuncular : Russell Crowe - John Nash, Ed Harris – Parcher, Jennifer Connelly - Alicia Nash, Christopher Plummer - Dr. Rosen, Paul Bettany – Charles, Adam Goldberg – Sol, Josh Lucas – Hansen, Anthony Rapp – Bender, Jason Gray-Stanford – Ainsley, Austin Pendleton - Thomas King, Judd Hirsch – Helinger, Rance Howard - White-Haired Patient
.
Konu :
John Nash, çok zeki, yakışıklı ve Princeton’un matematik bölümünün en parlak yıldızıdır. Ancak bir süre sonra hayal dünyasına sürüklenir. Kendi isteği dışında zorla tedaviye tabi tutulur. Davranışları giderek tutarsız bir hal alır. Güzel karısı onu çaresizlikten terk eder. Gidecek hiçb ir yeri yoktur, sokaklarda amaçsızca dolaşır. Çocukların alay ettiği bu adama karısı Alicia ve matematik topluluğu göz kulak olmaya çalışır. Kim der ki bu adam bir matematik dahisidir?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder