Sayfalar

Kızıl Ekim – The Hunt for Red October (1990)



Kitap : Kızıl Ekim
Yazar : Tom Clancy
Yayınevi : Altın Kitapları
Basım Tarihi : 1989
Sayfa Sayısı : 411
Boyutları : 13,5x19,5 cm
.
.
Book: The Hunt for Red October
Writer : Tom Clancy
Publisher : Berkley Trade
Publish Date : 1999
Pages: 432
Dimensions : 9 x 6 x 1 inches
.
.
Konu:
Sovyetlerin yeni buluşu olan ve en fazla değer verdikleri listik füzeli denizaltı. Kızıl ekim Amerika'ya sığınma girişiminde bulunuyordu. Bu şimdiye kadar görülen en büyük ihanetti. Ve tüm Sovyet Atlantik filosu onu bulup ne pahasına olursa olsun yok etme emri almıştı. Kızıl ekim yepyeni bir anlayışla yazılmış, dahice kurgusuyla okurların soluğunu kesecek bir gerilim romanıdır.
.

Film : Kızıl Ekim – The Hunt for Red October (1990)
.
Yönetmen : John Mctiernan
Senaryo : Tom Clancy
.
Oyuncular : Sean Connery - Kaptan Marko Ramius, Alec Baldwin - Jack Ryan, Scott Glenn - Komando Bart Mancuso, Sam Neill - Kaptan Vasily Borodin, James Earl Jones - Amiral James Greer, Joss Ackland - Büyükelçi Andrei Lysenko, A.c. Lyles – Danışman, Peter Firth - Ivan Putin, Tim Curry - Dr. Petrov, Courtney B. Vance - Ronald Jones, Stellan Skarsgård - Victor Tupolev, Jeffrey Jones - Skip Tyler, Timothy Carhart - Bill Steiner, Fred Dalton Thompson - Joshua Painter
.
Konu :
Rus Kaptan Marko Ramius (Sean Connery), Amerika'ya iltica etmeye karar verir ve gemideki KGB subayını öldürerek Amerika'ya yönelir.Onu durdurmak isteyen Ruslar, Amerika'ya kaptanın kontrolden çıktığını ve füzelerini ateşlemeyi planladığını söylerler. Bunun üzerine CIA ajanı Jack Ryan (Alec Baldwin), geminin kontrolünü ele geçirmek ve kaptana eşlik etmek için denizaltıya biner.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder