Sayfalar

Bir’e On Vardı (1963)


Kitap : Bir’e ON vardı…
Yazar : William Irish
Yayınevi : Akba Yayınevi
Basım Tarihi : 1962
Sayfa Sayısı : 235
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
.
Book: Deadline at Dawn
Writer : William Irish
Publisher : Graphic Books
Publish Date : 1949
.
.
Konu: Bricky ile Quinn tanıştıklarında saat "Bire on vardı". Tamamen içine battıkları cinayet olayını çözümleyip şehri terketmeyi planladıkları otobüs ise sabah altıya çeyrek kala kalkacaktı.
Bir şekilde cinayetten sorumlu tutulacağını anlayan kahramanlarımızın, kendilerini temize çıkarmak için, gerçek suçluyu yakalayıp adalete teslim etmeleri gerekmekteydi.
4 saat 55 dakikalık sürede geçen romanın beher başlığı bir saat resmidir. (http://www.eskikitaplarim.com/)
.

Film : Bir’e On Vardı (1963)
.
Yönetmen : Memduh Ün
Senaryo : Memduh Ün ,  Ö. Lütfi Akad
.
Oyuncular : Fatma Girik – Fatma, Tamer Yiğit – Mehmet, Reha Yurdakul - Murat Gürsoy, Diclehan Baban - Bebek Necla, Hüseyin Baradan – Yusuf, Süha Doğan - Cahit Doğan, Nuray Uslu – Sevim, Zuhal Tan – Hale, Hüseyin Güler, Tunç Başaran – Eczacı, Selahattin İçsel - Sevim'in Babası, Faik Coşkun – Otelci, Mehmet Ali Akpınar – Cahit, Abdullah Ferah – Garson, Adnan Uygur, Gülten Ceylan, Orhan Çoban – Garson, Celal Ersöz – Selim, Kaya Volkan - Selim Gürsoy, Hakkı Haktan - Ali Güner
.
Konu : Zengin olma hayalleriyle gittikleri İstanbul’dan kurtulmaya çalışan Fatma ile Mehmet’in hikâyesi. İstanbul’a zengin olma hayalleriyle gelen Mehmet, iş bulamayınca hırsızlık yapar. İşlediği suçun ızdırabıyla bir gece kulübüne gider. Kulüpte dansçı olarak çalışan Fatma ile tanışır. Fatma’ya yaşadıklarını anlatır. Konuştukça aynı kaderi paylaştıklarını fark ederler. Fatma da ünlü olma hayalleriyle geldiği İstanbul’da gece kulübüne düşmüştür. Bu karşılaşmanın kader olduğuna inanarak bir plan yaparlar. İstanbul’dan kurtulmak için yaptıkları bu plan karşılarına yeni engeller çıkarır. (Meltem İşler Sevindi)
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder