Sayfalar

Tohum Yeşerince - Germinal (1993)





Kitap : Germinal
Yazar : Emile Zola
Yayınevi : Yordam Kitap
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı : 512
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Germinal
Writer : Emile Zola
Publisher : Penguin Classics
Publish Date : 2004
Pages: 592
Dimensions: 5.1 x 1 x 7.8 inches
.
.
Konu: 1860'larda, Fransa'nın kuzeyinde, sıradan bir gecede, genç ve işsiz bir adam olan Etienne, Montsou'ya yürümektedir. Burası, sömürüye, yoksulluğa ve ölüme terk edilmiş bir madenci kasabasıdır. Etienne, kasabanın geçim kaynağı olan maden ocağına inecektir. Ancak sermaye sahiplerinin giderek ağırlaştırdığı çalışma şartları, tüm kasaba halkını özgürlük ve ekmek için karşı konulamaz bir mücadeleye sürükleyecektir.
(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Tohum Yeşerince  - Germinal (1993)
.
Yönetmen : Claude Berri
Senaryo : Claude Berri
.
Oyuncular : Miou-Miou  - Maheude, Renaud - Étienne Lantier, Jean Carmet - Vincent Mattheu, Judith Henry - Catherine Matheu, Jean-roger Milo – Chaval, Gérard Depardieu - Toussaint Matheu, Laurent Terzieff – Souvarine, Bernard Fresson - Victor Deneulin, Jean-pierre Bisson – Rasseneur, Jacques Dacqmine - Philippe Hennebeau, Anny Duperey - Madame Hennebeau, Gérard Croce – Maigrat, Frédéric van den Driessche - Paul Négrel, Annick Alane - Madame Grégoire, Pierre Lafont - Léon Grégoire
.
Konu : 19. yüzyıl... Etienne Lantier iş bulma ümidiyle Kuzey Fransa'daki küçük bir maden kasabasına gelir. Burada proleter sınıfın açlık sınırındaki yaşamına katılır. Gün doğumundan batımına dek madende kazma sallayarak geçen bu zorlu hayat onları çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla bir grev düzenlemeye sevk eder. Bir tarafından işçilerle birlikte yürüttüğü mücadele devam ederken, Etienne Catherine'e aşık olduğunu fark eder. Ancak olaylar Etienne'in beklediği gibi gelişmez ve iki aşığı sürpriz bir son bekler.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder