Sayfalar

Amy ve Isabelle - Amy and Isabelle (2001)




Kitap : Kadınlar Daha Yalnız
Yazar : Elizabeth Strout
Yayınevi : İnkılap Kitabevi
Basım Tarihi : 2003
Sayfa Sayısı :352
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Amy and Isabelle
Writer : Elizabeth Strout
Publisher : Vintage
Publish Date : 2000
Pages: 303
Dimensions: 5.2 x 0.7 x 8 inches
.
.
Konu: Amy Goodrow, küçük bir fabrika kasabasında yaşayan utangaç bir lise öğrencisidir ve bir gün matematik öğretmenine aşık olur. Öğretmen ve öğrencisi, kabul edilebilir fantezinin sınırlarını aşarak rahatsız edici gerçekliğe adım atarlar. İlşkileri açığa çıkınca, Amy'nin annesi Isabelle utanca boğulur ve büyük öfkeye kapılarak kızının güzelliğine saldırır; ardından da incitici bir sessizliğe çekilir. Amy de kendi kabuğuna çekilmiştir. İki kadın aynı çatı altında ama birbirlerinden epey uzak, köprü kurulamaz gibi gözüken bir ruhsal mesafede yaşamak zorundadırlar artık...(Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Amy ve Isabelle - Amy and Isabelle (2001)
.
Yönetmen : Lloyd Kramer
Senaryo : Elizabeth Strout, Joyce Eliason, Lloyd Kramer
.
Oyuncular : Elisabeth Shue - Isabelle Goodrow, Hanna Hall - Amy Goodrow, Martin Donovan - Peter Robertson, Conchata Ferrell – Bev, Viola Davis – Dottie, Marylouise Burke – Arlene, Amy Wright – Rosie, Ann Dowd – Lenora, Stephi Lineburg – Stacy, Barbara Garrick, Caroline Kava, James Rebhorn - Avery Clark, Matt Lutz - Paul Bellows, Aubrey Dollar - Karen Keane, Ashton Lunceford - Julie McGinn, Danielle Durso – Elsie, Brett Kelley - Flip Rawley, Karen Kirschenbauer - Maggie Dunlop
.
Konu : 1971'de Maine'de küçük Shirley Şelalesi kasabasında, tuhaf ve yalnız sekreter Isabelle Goodrow, ergen kızı Amy'yi yalnız başına büyütmektedir. Dedikoducu meslektaşları arasında sadece iki arkadaşı vardır. Aşırı korunmuş kızı, matematik öğretmeni Peter Robertson tarafından baştan çıkarıldığında, Isabelle’in dünyası dağılır. İlişkilerİ bozularak Amy'ye olan güvenini kaybeder. Isabelle, geçmişten gelen sırlarını Amy'ye açıkladığında, kopan bağları yeniden kurmaya çalışır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder