Sayfalar

Ve Durgun Akardı Don - And Quiet Flows the Don (1957)




Kitap : Durgun Don
Yazar : Mikhail Sholokhov
Yayınevi : Yordam Edebiyat
Basım Tarihi : 2018
Sayfa Sayısı :416
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: And Quiet Flows the Don
Writer : Mikhail Sholokhov
Publisher : Vintage
Publish Date : 1989
Pages: 568
Dimensions: 5.2 x 1.2 x 8 inches
.
.
Konu: Ekim Devrimi’nde ve sonrasında yeni kurulan Sovyetler Birliği’nde iç savaş koşullarında yaşanan tarihsel olayları hikâye eden bu epik roman, büyük Rus roman geleneğinin 20. yüzyıldaki doruklarından biridir....(Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Ve Durgun Akardı Don - And Quiet Flows the Don (1957)
.
Yönetmen : Sergey Gerasimov
Senaryo : Marguerite Duras
.
Oyuncular : Pyotr Glebov - Grigori Melekhov, Elina Bystritskaya – Aksiniya, Zinaida Kirienko – Natalya, Daniil Ilchenko - Panteleimon Prokofyevich Melekhov, Anastasia Filippova – Iljinicna, Nikolai Smirnov - Pyotr Melekhov, Lyudmila Khityaeva - Dariya Melekhova, Natalya Arkhangelskaya – Dunyashka,
Aleksandr Blagovestov - Stepan Lekatov, Igor Dmitriev - Yevgeni Listnitsky
.
Konu : Eserin kahramanı bir Kazak köylü Vyeşenskaya'lı Gregor Melehov'dur. Gregor'un, gençlik dönemindeki köy yaşantısından başlayarak I. Dünya Savaşı'na katılması, cephede yaşananlar ve aynı süreçte Çarlığın yıkılışı ve Sovyetler Birliği'nin kuruluması sürecinde Kazaklar'ın neler yaşadıklarını ve bu sürecin neresinde olduklarını benzersiz betimlemelerle anlatan dünya edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Eser I. Dünya Savaşı'ndaki Rus Devrimi'ni ve o dönemki toplumun sosyal ve politik duruşunu tar afsızca ve gerçek anlamıyla okuyucuya yansıtmaktadır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder